KAÇ ÖĞRETMEN AŞILANDI?

KAÇ ÖĞRETMEN AŞILANDI?


  • 12 Mayıs 2021 ÇarÅŸamba
406 görüntülenme

17 Mayıs sonrası gözler okulların açılıp açılmayacağına döndü. Peki ÅŸimdiye kadar kaç öÄŸretmen aşılandı. CHP EÄŸitim Politikalarından Sorumlu Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, yüz yüze eÄŸitime geri dönülmesi planlanan 17 Mayıs'a birkaç gün kala halen ilerleme kaydetmeyen öÄŸretmenlerin aşılanması sürecini gündeme getiren açıklama yaptı.

“YAKLAÅžIK YÜZDE 20’SÄ° AÅžIYA ERÄ°ÅžEBÄ°LDÄ°”

24 Åžubat’ta corona virüsü aşısı olan Milli EÄŸitim Bakanı Ziya Selçuk'un aynı günlerde öÄŸretmenlerin aşılanmasına dair takvimi de açıkladığını hatırlatan Lale Karabıyık, “Buna raÄŸmen, bugüne kadar 1 milyon 117 bin öÄŸretmenin sadece yaklaşık yüzde 20'si aşıya eriÅŸebildi. Üstelik 2.dozu tamamlanan öÄŸretmen sayısının kaç olduÄŸu bilinmiyor. ÖÄŸretmenlerin aşılanması Åžubat ayından bugüne tamamlanamamışken, önce 1,5 milyon doz Biontech aşısının öÄŸretmenlere uygulanacağı söylendi; Bakan Selçuk ise Ramazan ayında 425 bin öÄŸretmenimize daha randevu açıldığını “müjdeledi” ancak bu sözün ne kadar tutulduÄŸunu da bilmiyoruz” dedi.

“ÇEKÄ°NCELERÄ°MÄ°Z NE YAZIK KÄ° DOÄžRU ÇIKTI!”

CHP'li Karabıyık, “Bakan Ziya Selçuk aşılama süreci sayesinde yüz yüze eÄŸitimde bir tehlike olmadığını, okulların da aldıkları önlemler ile yüz yüze eÄŸitime “zaten hazır” olduÄŸunu söylese de, gelinen noktada aşılama süreci öÄŸretmenler için ilerlemedi; herkes için en güvenli çatı olması gereken okullar salgın yayılımında büyük risk merkezi oldu. GeçtiÄŸimiz aylarda Milli EÄŸitim Bakanlığı'nın ısrarı sonucu okullarda yüz yüze yapılan sınavlar nedeniyle öÄŸrenci ve öÄŸretmenler arasındaki corona virüsü vakaları artış gösterdi. Aşılanmaksızın yüz yüze yapılan sınav ve dersler ile ilgili çekincelerimiz ne yazık ki doÄŸru çıktı” açıklamasında bulundu.

“BÄ°R BÄ°LÄ°NMEZLÄ°K OLARAK DEVAM EDÄ°YOR”

17 Mayıs'tan sonra okulların nasıl devam edeceÄŸi ile ilgili net bir açıklamanın henüz yapılmadığını kaydeden Lale Karabıyık, ÅŸöyle konuÅŸtu;


“ÖÄŸretmen aşıları da bir bilinmezlik olarak devam ediyor. Kaç öÄŸretmenin aşılandığı, yüz yüze eÄŸitime geçildiÄŸinden bu yana kaç öÄŸretmen ve öÄŸrencinin corona virüse yakalandığı soruları yuvarlak cevaplar ile geçiÅŸtirilmeye devam ediyor. Yüz yüze eÄŸitimin baÅŸladığı dönemde öÄŸretmenler e-nabız sisteminde hala ‘öncelikli grupta deÄŸilsiniz’ uyarısını görüyordu. ÖÄŸretmenler aşılanmadan yüz yüze eÄŸitim ve sınavlarla riske atıldı.

Bu dönemde corona virüsüne yakalanan öÄŸretmenler, “Önlemler ciddiyetsiz. Salgında yalnız bırakıldık, düzenli test ve aşı istiyoruz” çığlıklarını Bakanlığa duyurmaya çalışırken, salgında eÄŸitime hiç ara vermeyen, dezenfektan, maske, ateÅŸ ölçer gibi salgınla mücadele için hayati olan tıbbi malzemeler üreten meslek liselerinin öÄŸretmenlerine henüz aşı tanımlanmış deÄŸil.

Ayrıca, ortaokul, lise, Rehberlik AraÅŸtırma Merkezi ve Bilim Sanat Merkezi öÄŸretmenleri aşılama grubu içinde bulunmuyor. 8. ve 12. sınıf öÄŸretmenleri eÄŸitim-öÄŸretim döneminin başından itibaren sınav grubu olduÄŸu için yüz yüze eÄŸitim yaptı. Sadece son kısıtlamada yüz yüze eÄŸitime ara verdiler. Muhtemelen haftaya tekrar yüz yüze eÄŸitime baÅŸlayacaklar; ancak onlar için de aşılama baÅŸlamadı.


Halk EÄŸitim Merkezleri de salgın döneminde açık olmasına raÄŸmen oradaki öÄŸretmenler de aşı listesinde bulunmuyor. Aşılamanın henüz baÅŸlamadığı okullarda öÄŸretmenler dışındaki eÄŸitim emekçilerinin aşı takviminde adı dahi geçmedi” sözleriyle, okulların yeniden açılmasına birkaç gün kala hala yüzbinlerce öÄŸretmene aşı tanımlanmadı.”

“EN GÜVENLÄ° ÇATI OLAN OKULLARIMIZ SALGININ YAYILIM ARACINA DÖNÜÅžMEMELÄ°DÄ°R” 

Yüz yüze eÄŸitim baÅŸlasa da corona virüsü korkusu nedeniyle çoÄŸu velinin çocuklarını okula göndermediÄŸine dikkat çeken Lale Karabıyık, “Velilerin bu kaygısı, okullara numunelik dağıtılmış dezenfektanları tükendiÄŸi için azalan dezenfektan ÅŸiÅŸelerini sulandırarak idare etmeye çalıştıklarını söyleyen kimi kurum yöneticilerinin açıklamaları ile haklı çıktı. ÖÄŸretmenlerin aşılaması bir türlü ilerleme kaydetmezken, yüz yüze eÄŸitimin devam ettiÄŸi dönemde corona virüsü nedeniyle neredeyse her gün bir öÄŸretmenin hayatını kaybettiÄŸini, binlerce öÄŸretmen ve öÄŸrencinin ise pozitif ya da temaslı olduÄŸu haberlerini aldık. Okulların yeniden açılmasına sayılı gün kalmışken okullarda hayati önemi olan tedbirlerin vakit kaybetmeden tamamlanması, öÄŸretmenlerin de iki doz aşıları tamamlanmadan riske atılmaması gerekmektedir. Tüm eÄŸitim emekçileri vakit kaybetmeden aşılanmalı, en güvenli çatı olan okullarımız salgının yayılım aracına dönüÅŸmemelidir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: SÖZCÜ

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI