UZAKTAN EĞİTİM ANKET SONUÇLARI AÇIKLANDI

UZAKTAN EĞİTİM ANKET SONUÇLARI AÇIKLANDI


  • 11 Mayıs 2021 Salı
601 görüntülenme

Anadolu EÄŸitim Sendikası Genel EÄŸitim ve Sosyal Ä°ÅŸler SekreterliÄŸi tarafından hazırlanan Uzaktan EÄŸitim Anketi sonuçlarını açıkladı.

3296  öÄŸretmene uygulanan anket sonuçlarına göre;

Canlı derslere katılım düÅŸük. ÖÄŸrencilerimin tamamı derse katılıyor diyen öÄŸretmenler yüzde %5,6 iken öÄŸretmenlerin %51,5’ü ise öÄŸrencilerin yarısından azı canlı derse katılıyor yönünde görüÅŸ bildirmiÅŸtir.

 

EÄŸitim aracı olmadığı için derslere katılamayan öÄŸrenci sayısı fazla. ÖÄŸrencilerimin hepsi derse katılıyor diyen öÄŸretmenlerin oranı sadece %10.2.

Canlı derse katılamayan öÄŸrenciler EBA TV’yi takip etmiyor. Canlı derse katılamayan öÄŸrencilerin, dersleri EBA TV'den de takip etmediÄŸini ifade eden öÄŸretmen oranı %74.

EÄŸitim aracı ve interneti olmasına raÄŸmen canlı derse katılım düÅŸük. EÄŸitim aracı ve interneti olan öÄŸrencilerin hepsi derse katılıyor diyen öÄŸretmen oranı %4.9.

ÖÄŸretmenlerden ilk doz aşılarını olabilenlerin oranı %26,7 iken henüz aşı randevusu bile alamayan öÄŸretmen oranı %50,1.

Uzaktan eÄŸitim telefondan yapılıyor. Canlı derslere ulaÅŸan öÄŸrencilerin % 74.5’i telefondan, %13,5‘i tabletten, %7,8’i ise bilgisayardan katılmaktadır.

Uzaktan eÄŸitimde içerik hazırlama konusunda kendini yetkin gören öÄŸretmen oranı %47,8 kendisini yetkin görmeyenlerin oranı %21,3.

Uzaktan eÄŸitim öÄŸrenciler için yeterli deÄŸil. Uzaktan eÄŸitimin öÄŸrenciler için yeterli olmadığını ifade eden öÄŸretmen oranı 78,3

Uzaktan eÄŸitim yüz yüze eÄŸitime göre daha yorucu, müfredat uzaktan eÄŸitime uygun hale getirilmelidir. ÖÄŸretmenlerin %86,8'i uzaktan eÄŸitimi daha yorucu bulurken, %85,5'i uzaktan eÄŸitime uygun müfredat hazırlanması görüÅŸünde.

Canlı ders saatleri pedagojik olarak uygun deÄŸil. Canlı derslerin çeÅŸitli kademelerde günde en az 6-8 saat olmasının, pedagojik açıdan uygun olmadığını düÅŸünen öÄŸretmen oranı %87,6.

Uzaktan eÄŸitim sürecinde öÄŸretmenler MEB’den yeterince destek görmemiÅŸ. Uzaktan eÄŸitim sürecinde MEB’in elinden geleni yaptığını düÅŸünen öÄŸretmen oranı %16.8 iken, %49.5’i yeterince destek görmediÄŸini, %32.9’u da daha fazla destek olabileceklerini düÅŸündüÄŸünü ifade etmiÅŸtir.

 

 Anadolu EÄŸitim Sendikası

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI