BAKANDAN 19 MAYIS AÇIKLAMASI

BAKANDAN 19 MAYIS AÇIKLAMASI


  • 11 Mayıs 2021 Salı
1633 görüntülenme

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası kapsamında Anıtkabir'i ziyaret eden Bakan KasapoÄŸlu, “19 Mayıs günü evlerimizin pencerelerine, balkonlarımıza ÅŸanlı bayrağımızla çıkarak, hep bir ağızdan Ä°stiklal Marşımızı okuyacağız” dedi.
Bakan KasapoÄŸlu, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi'nden 18 milli sporcu ve 27 gencin de bulunduÄŸu heyet ile Aslanlı Yol'dan yürüyerek, Atatürk'ün mozolesine geldi.

KasapoÄŸlu'nun Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından, saygı duruÅŸunda bulunuldu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem KasapoÄŸlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası kapsamında yapılacak etkinlikleri de anlattı. 

"Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı heyecanla, coÅŸkuyla kutlayacağız"

KasapoÄŸlu, "Her ÅŸeyden önemlisi 19 Mayıs günü saat 19.19’da bütün Türkiye aynı anda evlerimizin pencerelerine, balkonlarımıza ÅŸanlı bayrağımızla çıkarak, hep bir ağızdan Ä°stiklal Marşımızı okuyacağız. Ä°stiklal Marşımız aynı geçen yıl olduÄŸu gibi stadyumlardan, spor tesislerinden de çalınacak. Gençlerimiz, en ufak taviz vermeden, millet iradesini ve demokrasiyi korumaya devam ettiklerini, bu mirası en iyi ÅŸekilde geleceÄŸe taşıma noktasındaki kararlılıklarını haykıracaklar" dedi.

Bakan KasapoÄŸlu, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın heyecanla ve  coÅŸkuyla kutlanacağını belirterek, "Ben bu vesileyle gençlerimiz ve sporcularımız baÅŸta olmak üzere bütün milletimizin 19 Mayıs’ını ve yaklaÅŸan Ramazan Bayramını tebrik ediyor, bütün kahramanlarımızı ve aziz ÅŸehitlerimizi ÅŸükranla, rahmetle, minnetle yad ediyorum. Gençlik Haftamız kutlu olsun" diye konuÅŸtu. 

"Ä°lber Ortaylı'nın konuk olacağı 'EÅŸit Ağırlık Özel' programlarımız olacak"

Gençlik Haftası’na özel sosyal medya üzerinden yayınlanacak olan birçok etkinliÄŸin hazırladığını duyuran Bakan KasapoÄŸlu, gençler ve bütün vatandaÅŸlar için dolu dolu bir program hazırlandığını belirtti.

"Gençlik Haftamızın baÅŸlangıcını simgeleyen Anıtkabir ziyaretimizi erkene alarak, daha uzun bir gençlik haftası geçirmeyi amaçladık" diyen KasapoÄŸlu, "Sosyal medyadan takip edilebilecek 'Online FotoÄŸraf Yarışması' sergimiz, 'Sahne Senin' programı 'Gençlik Haftası' özel yayını, Ä°lber Ortaylı Hocamızın konuk olacağı ve Cansu Canan Özgen’in sunuculuÄŸunu yapacağı ‘EÅŸit Ağırlık Özel’ programlarımız olacak. Aynı zamanda yine 'Online Bilgi Yarışması', 'Çek PaylaÅŸ EtkinliÄŸi' ve sporcularımızla olan buluÅŸmalar, yine sosyal medyadan eÅŸ zamanlı olarak takip edilebilecek. Gençlik Haftası münasebetiyle ayrıca bir de 'Çevrimiçi Satranç Turnuvası' organize ediyoruz. Yine o da sosyal medyadan canlı yayınlanacak” dedi. 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI