HES UYGULAMASINDA YENİ DÖNEM

HES UYGULAMASINDA YENİ DÖNEM


  • 11 Mayıs 2021 Salı
1107 görüntülenme

Koronavirüsle mücadele ve normalleÅŸme sürecinde yeni bir dönem baÅŸlıyor. Ä°ki doz aşı olmuÅŸ kiÅŸilere e-Nabız üzerinden ‘aşı kartı’ oluÅŸturma imkânı verilecek.

Türkiye’de iki doz aşı olmuÅŸ kiÅŸilere e-Nabız üzerinden ‘aşı kartı’ oluÅŸturma imkânı sunan SaÄŸlık Bakanlığı, bu kez de Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden aşılarını olmuÅŸ kiÅŸilerin ‘Türkiye Cumhuriyeti Aşı KimliÄŸi’ oluÅŸturmasına imkân tanıdı.

Avrupa BirliÄŸi (AB) ülkelerine seyahatlerde, “aşı pasaportunun” hayata geçmesi beklenirken, Türkiye’den de aşı ile ilgili önemli bir adım geldi. SaÄŸlık Bakanlığı HES uygulaması üzerinden, “Türkiye Cumhuriyeti Aşı KimliÄŸi”ni devreye aldı. Bu kapsamda iki doz aşısını olmuÅŸ vatandaÅŸlar, uygulamaya girerek, aşı kimlik kartlarını oluÅŸturabilecek.

Ä°steyenler uygulamaya pasaport numaralarını da ekleyebilecek ve bu kiÅŸilerin pasaport bilgileri aşı kimlik kartlarının içerisinde yer alacak. Edinilen bilgiye göre, söz konusu kimlik kartları, yurt dışı seyahatlerde kullanılabilecek. Seyahat edilen ülkeye giriÅŸte pasaportların okutulmasıyla kiÅŸinin aşı bilgisine ulaşılabilecek.

Güvenli Turizm Logosu 

Bakanlık tarafından oluÅŸturulan, “Türkiye Cumhuriyeti Aşı KimliÄŸi”nin üzerinde, kiÅŸinin T.C kimlik numarası, pasaport no (bu alan kiÅŸi tarafından isteÄŸe göre dolduruluyor), ad ve soyadı, doÄŸum tarihi, uyruÄŸu, “Kovid-19 aşısı olmuÅŸtur” bilgisi, aşı adı, aşının yapıldığı tarih gibi bilgilerin yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın geçtiÄŸimiz yaz hayata geçirdiÄŸi güvenli turizmin logosu (SAFE TOURISM) yer aldı.

Kimlik kartının üzerinde ayrıca bir karekod da bulunuyor. Karekod okutulduÄŸunda sistem e-Nabız’a yönlendiriyor, Ä°ngilizce ve Türkçe olarak ekranda, “Aşı kimliÄŸi 12345678910 TC Kimlik numaralı ve Z12345678 pasaport numaralı, ‘x kiÅŸisine aittir”. Bu kimlik  09.05.2021 tarihinde T.C SaÄŸlık Bakanlığı tarafından oluÅŸturulmuÅŸtur” ifadeleri yer alıyor.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI