EK DERS ÃœCRETLERÄ° HAFTALIK HESAPLANSIN

EK DERS ÃœCRETLERÄ° HAFTALIK HESAPLANSIN


  • 10 Mayıs 2021 Pazartesi
411 görüntülenme

Ek ders ücretleri haftalık deÄŸil, günlük hesaplansın.Ek ders ücretlerinin haftalık hesaplanması; hastalık durumları, dini bayram, yıl başı ve  1 Mayıs gibi tatillerde öÄŸretmenlere maÄŸduriyet yaÅŸatmaktadır.

Yine öÄŸretmenler almadıkları ek ders ücretlerini alıyormuÅŸ gibi algıya maruz kaldılar. ÖÄŸretmenlerin 1 saati 19.55 tl olan ek ders ücreti, harca harca bitmezmiÅŸ gibi sürekli gündemde tutulup, büyütülmeye çalışılıyor  ama ne yazık ki perde arkasında da öÄŸretmenin  ek ders ücreti her fırsatta budanmaya maruz kalıyor. 
ÖÄŸretmenler; 10, 11 ve 12 Mayıs (yarım gün)  2021 tarihlerinde  öÄŸretmenler idari izinli sayıldılar.


Ä°dari izinlerde ders yapılmayacağı ve genel idari izinlerde yönetici ve öÄŸretmenlerin üzerlerinde bulunan ders görevlerini yapmış sayılarak karşılığında ek ders ücretlerinin ödeneceÄŸi açıklaması yapılarak, öÄŸretmenler tatil de olsa ek ders ücretlerini alıyor algısı oluÅŸturuldu.


Oysa ek ders ücretleri haftalık hesaplandığından;  özellikle sınıf öÄŸretmenleri ile  ana sınıfı öÄŸretmenleri   haftalık maaÅŸ karşılığı 18 saati, branÅŸ öÄŸretmenleri de maaÅŸ karşılığı 15 saati dolduramadığı için ders ücreti  alamayacaklar. Ücret kaybına maruz kalacaklar. .Rehber öÄŸretmenler ile okul yöneticilerinin ise ek ders hesaplamaları günlük yapıldığı için ek ders ücretlerini alabilecekler. YaÅŸanan bu adaletsizlik giderilmeli tüm öÄŸretmenlerin ek ders ücretleri günlük hesaplanmalıdır.

Ek ders ücretlerinin haftalık hesaplanması; hastalık durumları, dini bayram, yıl başı ve  1 Mayıs gibi tatillerde öÄŸretmenlere maÄŸduriyet yaÅŸatmaktadır. Söz gelimi okuldaki görevini fiilen yerine getiren bir sınıf öÄŸretmenine 3 saat ek ders ücreti ( 1 saat ders ücreti=19.55 tl) yazılırken, hasta olduÄŸu için 1 gün okula gidemediÄŸinde 7 saat ek ders ücreti kesiliyor. 2 gün okula gidemediÄŸinde ise 14 saat ekders ücreti kesiliyor bir haftada sadece 1 saat ek ders ücreti alabiliyor. Bu demek oluyor ki bir sınıf öÄŸretmeni 2 gün okula gidemediÄŸinde sadece 19.55 tl haftalık ders ücreti eline geçiyor. Aynı durum ana sınıfı öÄŸretmenleri için de geçerli ne yazık ki. Bu adaletsiz uygulamaya son verilmeli, öÄŸretmenkerin ek ders ücreti haftalık deÄŸil günlük hesaplanmalı ayrıca  sınıf öÄŸretmeni ve ana sınıfı öÄŸretmenlerinin  haftalık maaÅŸ karşılığı ders saati 18 saatten 15 saate düÅŸürülmelidir. EÅŸit iÅŸe eÅŸit ücret adaleti saÄŸlanarak ek ders adaletsizliÄŸi giderilmelidir.


Kadriye DEMÄ°REL
TES Antalya 2 Nolu Åžb. BÅŸk. Yrd.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI