OKULLAR İLE İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA

OKULLAR İLE İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA


  • 10 Mayıs 2021 Pazartesi
4725 görüntülenme

Okullar ile ilgili dikkat çeken açıklama.Uzman isim açıkladı okul vakayı etkilemez. “12 yaÅŸ altındaki çocuklar virüsü eriÅŸkinlere göre yüzde 50 ile 90 oranında daha az bulaÅŸtırıyor. Bu yüzden okullar salgının ana merkezi deÄŸildir.”

Tam kapanma sonrası okullarda yüz yüze eÄŸitime geçilip geçilmeyeceÄŸi merak konusu. EÄŸer geçilirse virüs yayılımına ne gibi etkisi olacağını Türk Toraks DerneÄŸi 2. BaÅŸkan Yardımcısı Prof. Dr. Oya Ä°til’e sorduk. Ä°til “Koronaya baÄŸlı ölümler çocuklar arasında daha az. 12 yaÅŸ altındaki çocuklar da virüsü eriÅŸkinlere göre yüzde 50 ile 90 oranında daha az bulaÅŸtırıyor. Bu veriler doÄŸrultusunda birçok ülke ilkokul ve okul öncesi eÄŸitim kurumlarını açık tuttu” dedi.

Prof. Dr. Oya Ä°til, Ä°ngiliz varyantının çocukları daha çok etkilediÄŸi yönündeki söylentilerin yapılan araÅŸtırmalar ile çürütüldüÄŸünü aktardı. Ä°til “65 yaşındaki bir kiÅŸinin koronadan hayatını kaybetme riskiz yüzde bir. Bu oran, 5 ile 15 yaşındaki çocuklar için ise yüz binde bir. Yani bir çocuÄŸun trafik kazasından ölme riski daha fazla. Bu yüzden okullar, salgında yayılmanın ana merkezi deÄŸildir. Okulların kapanması vakaları düÅŸürmez aksine yükseltir. Çünkü çocuklar virüsü genellikle yetiÅŸkinlerden kapıyor. ÖÄŸretmenlerin öÄŸrencilerinden enfeksiyon alma riski de oldukça düÅŸüktür” ifadelerini kullandı. Yine de tedbiri elden bırakmamak gerektiÄŸini vurgulayan Ä°til, ÅŸu tavsiyelerde bulundu: Okul giriÅŸ ve çıkış saatleri mümkün olduÄŸunca çeÅŸitlendirilmelidir. Sınıflar farklı saatlerde derse baÅŸlayıp farklı saatlerde bitirmeli. Bir sınıfta en fazla 25 öÄŸrenci olmalı. ÖÄŸrencilerin arasında en az 1 metre mesafe bulunmalı.

Kaynak: TÜRKÄ°YE GAZETESÄ°

1 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI