SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ ALIMI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ ALIMI


  • 10 Mayıs 2021 Pazartesi
310 görüntülenme

10 Mayıs tarihli Resmi Gazetede yayımlanan öÄŸretim Üyesi alım ilanı ÅŸu ÅŸekildedir.  Sakarya Üniversitesi RektörlüÄŸünden: 2547 sayılı Kanun ve ÖÄŸretim ÜyeliÄŸine Yükseltilme ve Atanma YönetmeliÄŸi’nin ilgili maddelerine göre Üniversitemiz’e ÖÄŸretim Üyesi alınacaktır.

1- Profesör kadrosu için adayların baÅŸvuru formuna (http://www.ilan.sakarya.edu.tr/ adresinden ulaşılabilir)  fotoÄŸraflı özgeçmiÅŸini, nüfus cüzdan suretini, Doçentlik Belgesini, Sakarya Üniversitesi ÖÄŸretim ÜyeliÄŸine Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri çerçevesinde yayın listesini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliÄŸleri ile bunlara yapılan atıfları, eÄŸitim-öÄŸretim faaliyetlerini, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora çalışmalarını veya yüksek lisans çalışmalarını kapsayan dosyasını https://akb.sabis.sakarya.edu.tr adresinden giriÅŸ yaparak pdf veya zip biçiminde yükleyip on-line baÅŸvuru yapmaları gerekmektedir.

2- Doçent kadrosu için adayların baÅŸvuru formuna (http://www.ilan.sakarya.edu.tr/ adresinden ulaşılabilir) fotoÄŸraflı özgeçmiÅŸini, nüfus cüzdan suretini, öÄŸrenim belgelerini, Sakarya Üniversitesi ÖÄŸretim ÜyeliÄŸine Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri çerçevesinde yayın listesini, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyalarını https://akb.sabis.sakarya.edu.tr adresinden giriÅŸ yaparak pdf veya zip biçiminde yükleyip on-line baÅŸvuru yapmaları gerekmektedir.

Üniversitemiz Senato Kararına istinaden; doçentlik kadrolarına baÅŸvuranlardan, doçentlik unvanını Üniversitelerarası Kurulca sözlü sınava tabi tutulmadan almış olan adaylar, müracaat ettikleri doçent kadroları için Üniversitelerarası Kurulca oluÅŸturulacak jüri üyelerince sözlü sınava tabi tutulacaklardır. Bu sınavdan baÅŸarılı olamayan adayların atamaları yapılmayacaktır.

3- Doktor ÖÄŸretim Üyesi kadrosu için adayların, baÅŸvuru formuna (http://www.ilan.sakarya.edu.tr/ adresinden ulaşılabilir) fotoÄŸraflı özgeçmiÅŸini, nüfus cüzdan suretini, öÄŸrenim belgelerini, yabancı dil belgesini, Sakarya Üniversitesi ÖÄŸretim ÜyeliÄŸine Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri çerçevesinde yayın listesini, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyalarını https://akb.sabis.sakarya.edu.tr adresinden giriÅŸ yaparak pdf veya zip biçiminde yükleyip on-line baÅŸvuru yapmaları gerekmektedir.

4- Doçent unvanı almış bulunanlar Doktor ÖÄŸretim Üyesi kadrolarına baÅŸvuru yapamazlar.

5- Yurtdışından alınan diploma var ise, YükseköÄŸretim Kurulu BaÅŸkanlığınca verilen Denklik Belgesi ile birlikte yüklenmesi gerekmektedir.

6- Sakarya Üniversitesi Akademik Yükseltilme ve Atanma Ölçütlerine http://www.ilan.sakarya.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

7- BaÅŸvurular online olarak “https://akb.sabis.sakarya.edu.tr” web sayfası üzerinden alınacaktır. KiÅŸisel beyana dayalı olarak sisteme yüklenen belgelerin aslı kurumumuz tarafından istenildiÄŸinde sunamayanların baÅŸvuruları geçersiz sayılacaktır.

8- Son baÅŸvuru tarihi ilanın Resmî Gazete’de yayımlandığı tarihten itibaren 15 (onbeÅŸ) gündür. BaÅŸvuru süresi içinde yapılmayan baÅŸvurular ile eksik ya da yanlış yapılan baÅŸvurular kabul edilmeyecektir.

Ayrıntılı kılavuz için TIKLAYINIZ.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI