KTÜ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ALIMI

KTÜ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ALIMI


  • 10 Mayıs 2021 Pazartesi
344 görüntülenme

Karadeniz Teknik Üniversitesi RektörlüÄŸünden: ARAÅžTIRMA GÖREVLÄ°SÄ° ALIM Ä°LANI Üniversitemizin aÅŸağıda belirtilen birimlerine; ÖÄŸretim Üyesi Dışındaki ÖÄŸretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile GiriÅŸ Sınavlarına Ä°liÅŸkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik, 2547 sayılı YükseköÄŸretim Kanunu ve 657 sayılı Devlet memurları Kanunu'nun 48. maddesi hükümleri uyarınca personel alınacaktır.

GENEL ÅžARTLAR

1- 657 Sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2- ALES'ten en az 70 (lisans mezuniyeti hangi alanda ise o alandaki ALES puan türünden ya da ilan edilen bölüm/ana bilim dalı/program hangi alandan öÄŸrenci alıyorsa o alandaki ALES puan türünden) YükseköÄŸretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eÅŸdeÄŸerliliÄŸi kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak gerekir. Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin ön deÄŸerlendirme ve nihai deÄŸerlendirme aÅŸamalarında ALES puanı 70 olarak alınır.

3- Ön deÄŸerlendirme ve nihai deÄŸerlendirme aÅŸamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılan 4'lük ve 5'lik not sistemlerinin 100'lük not sistemine eÅŸdeÄŸerliliÄŸi YükseköÄŸretim Kurulu kararıyla belirlenir. DiÄŸer not sistemlerinin 100'lük not sistemine eÅŸdeÄŸerliliÄŸine Üniversitemiz Senatosu karar verir.

4- Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliÄŸinin onaylanmış olması ÅŸarttır. MUAFÄ°YETLER 1- YükseköÄŸretim öÄŸretim elemanı kadrolarında çalışmış veya çalışmakta olanlarda merkezi sınav (ALES) ÅŸartı aranmaz.

BAÅžVURU SÄ°STEMÄ°NE EKLENECEK BELGELER

1- pdb.ktu.edu.tr adresinde formlar kısmında yer alan “Ä°lan BaÅŸvuru Dilekçesi (ÖÄŸretim Görevlisi-AraÅŸtırma Görevlisi)” doldurulmuÅŸ ve imzalanmış olarak. (ilan no mutlaka belirtilecektir)

2- ÖzgeçmiÅŸ.

3- Bir adet vesikalık fotoğraf.

4- Nüfus cüzdan fotokopisi.

5- Lisans diploması veya geçici mezuniyet belgesi fotokopisi.

6- Lisans transkript belgesi fotokopisi.

7- Ä°landa belirtilen alanda yüksek lisans veya doktora öÄŸrencisi olduÄŸunu gösterir öÄŸrenci belgesi.

8- ALES Belgesi (Sınav sonucunun açıklandığı tarih itibariyle son beÅŸ yıllık ALES belgesi geçerlidir) 9- Yabancı Dil Belgesi (YDS veya eÅŸdeÄŸerliliÄŸi YÖK BaÅŸkanlığı tarafından kabul edilen dil belgesi)

NOT 1-e-Devlet sisteminden alınan belgeler kabul edilecektir. Belgelerin onaylı olması zorunlu deÄŸildir. Atamaya hak kazanan adaylardan, atama öncesi belgelerin asıllarının veya onaylı hali istenecektir. Belgelerin asıllarını ibraz edemeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

2-Ä°stenen belgelerde gerçeÄŸe aykırı beyanda bulunduÄŸu tespit edilenlerin sınavı geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacaktır. Bunların atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecek ve hiçbir hak talep edilmeyecektir.

3-BaÅŸvurular https://online.ktu.edu.tr/ adresinden elektronik olarak yapılacaktır. BaÅŸvuru süresi içinde yapılmayan baÅŸvurular dikkate alınmayacaktır.

4-Sonuçlar (Ön DeÄŸerlendirme Sonuçları ve Nihai DeÄŸerlendirme Sonuçları) Üniversitemiz web sitesinde (www.ktu.edu.tr) ilan edilecek olup, ayrıca bir tebliÄŸ yapılmayacaktır. Ä°lan Tarihi : 10.05.2021 Son BaÅŸvuru Tarihi : 24.05.2021 Ön DeÄŸerlendirme 3.06.2021

Giriş Sınavı Tarihi: 10.06.2021

Sonuç Açıklama Tarihi : 21.06.2021

Hangi fakültelere kaç kiÅŸi alınacak? Kılavuzun tamamı için TIKLAYINIZ.

 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI