TRANSKRÄ°PT BELGESÄ° NEREDEN ALINABÄ°LECEK?

TRANSKRÄ°PT BELGESÄ° NEREDEN ALINABÄ°LECEK?


  • 09 Mayıs 2021 Pazar
202 görüntülenme

Transkript belgesi nereden alınabilecek.Belgeleri alabilmek için üniversitelere gitmeye gerek var mı? CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, 81 ilden 560 gencin online olarak katıldığı “En Uzun Ä°ftar Sofrası" programında transkript belgelerinin istenilen yerden çift dilli olarak herhangi bir ücret ödenmeden hızlı bir ÅŸekilde alınabileceÄŸini duyurmuÅŸtu.

YÖK tarafından baÅŸlatılan transkript belgelerinin (not dökümü belgesi) dijital ortamda alınabilmesine yönelik çalışmalar tamamlandı.

Üniversiteler tarafından verilen öÄŸrenci transkript belgelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden alınabilmesi için yapılan çalışmalar tamamlandı. 1 Ekim 2020 itibarıyla mezun olan veya halen okuyan öÄŸrenciler, transkript belgelerini sorgulayabilecek.

ÜNÄ°VERSÄ°TEYE GÄ°TMEDEN DÄ°JÄ°TAL ORTAMDA ÜCRETSÄ°Z OLARAK ALINABÄ°LECEK

Lisans ve lisansüstü öÄŸrencileri ve mezun olacak öÄŸrenciler artık transkript belgelerini YÖK’ün e-Devlet kapısı üzerindeki alana giriÅŸ yaparak “Transkript Belgesi Sorgulama” kısmından ücretsiz temin edebilecek.

Önceki yıllarda mezun olan öÄŸrencilerin transkript belgeleri de üniversitelerin imkânları doÄŸrultusunda yapılacak ek çalışmalar neticesinde üniversiteler tarafından e-Devlet sistemine yüklenecek.

Üniversitelerde eÄŸitim öÄŸretim gören öÄŸrenciler veya üniversite mezunları, transkript belgelerini almak için daha önce üniversitelerinin ÖÄŸrenci Ä°ÅŸleri Daire BaÅŸkanlıklarına, fakültelerine veya enstitülerine bizzat giderek transkript baÅŸvurusu yapıyor ve üniversitelerin altyapısına baÄŸlı olarak belgeyi en erken bir veya iki iÅŸ günü içerisinde ancak alabiliyorlardı.

 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI