TAM KAPANMA UZAMALI

TAM KAPANMA UZAMALI


  • 09 Mayıs 2021 Pazar
365 görüntülenme

Türkiye'de son 24 saatte 228 bin 873 Kovid-19 testi yapılırken vaka sayısı ise 20 binin altına düÅŸtü. Bugün 18 bin 52 kiÅŸinin testi pozitif çıktı, 281 kiÅŸi hayatını kaybetti. Tam kapanmanın koronavirüs vakalarının düÅŸmesinde etkili olduÄŸunu ancak tedbirlerin gevÅŸetilmesinde acele edilmemesi gerektiÄŸini ifade eden uzmanlar “En önemlisi hedefe ulaÅŸtıktan sonra kademeli olarak normalleÅŸme gerekiyor” diyor.

Tarih değil vaka sayılarına bakılmalı

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Kovid-19 ile mücadelede 17 Mayıs itibarıyla baÅŸlayacak yeni normalleÅŸme takvimini ilk kabine toplantısında deÄŸerlendireceklerini açıkladı. 17 Mayıs’ta sona erecek tam kapanma döneminde süre yarılanırken, Milliyet, bu sürecin sahaya yansımalarını uzmanlarına sordu. Uzmanlardan kapanmanın sonlandırılması için tarih yerine vaka sayısının hedef alınması gerektiÄŸi deÄŸerlendirmesi geldi.

5bine 17 Mayıs'ta düÅŸmeyiz

Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı BaÅŸkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl, uygulanan tedbirlerin günlük vaka tablosuna yansıdığına belirterek, “Kapanmanın etkisi var. ‘Yok’ diye hiç kimse söyleyemez.

Kapanma olumlu etki gösterdi ama kapanmanın sonlandırılmasında tarih yerine hedef koyulması çok önemli. Burada 5 bin gibi bir rakam konulmuÅŸ durumda. Bu çok doÄŸru. Ama ben bunun 17 Mayıs’a kadar gerçekleÅŸeceÄŸini düÅŸünmüyorum.

Tam kapanma uzamalı

Vaka mutlaka azalacak ama 5 bin ve onun altına da gelmesi için önlemlerin biraz daha uzaması lazım. En önemlisi hedefe ulaÅŸtıktan sonra da kademeli olarak normalleÅŸme gerekiyor. Birden bire açarsak tekrar baÅŸlar. BildiÄŸim kadarıyla da okullarla baÅŸlayacak normalleÅŸme. Bunun 17 Mayıs deÄŸil de bir miktar daha uzamasında yarar olduÄŸunu düÅŸünüyorum” dedi.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI