ÇİN ROKETİ NEREYE DÜŞTÜ?

ÇİN ROKETİ NEREYE DÜŞTÜ?


  • 09 Mayıs 2021 Pazar
291 görüntülenme

Çin’in kontrolden çıkarak serbest düÅŸüÅŸe geçen uzay roketi, günlerdir nereye düÅŸeceÄŸi merak konusu olurken, Hint Okyanusu’na Maldivler yakınına düÅŸtü.  

Çin’in uzay istasyonu için modül taşıyan Long March 5B isimli roketi yörüngedeki kontrolsüz düÅŸüÅŸü paniÄŸe neden oldu.  29 Nisan'da uzaya fırlatılan roket beklenmedik bir hata ile modülden ayrıldı. Kontrolden çıkan roketin nereye düÅŸeceÄŸi merak konusu olurken, roketin Hint Okyanusu’nda Maldivler yakınında bir bölgeye düÅŸtüÄŸü ifade edildi. Çin Ä°nsanlı Uzay MühendisliÄŸi Ofisi, roketin Maldivler yakınlarına iniÅŸ yaptığını duyurdu.

ABD TÜRKMENÄ°STAN DEMÄ°ÅžTÄ°

Öte yandan, ABD Savunma Bakanlığı,kontrolden çıkan roketin bu sabah Türkmenistan'da bir çöle düÅŸebileceÄŸini açıklamıştı.Çin'in Long March 5B isimli  roketi kontrolü kaybedildiÄŸinden beri dünyanın etrafında saatte 27 bin 600 kilometre hızla dolaÅŸtı. 

Sosyal medyada gündem olan Çin roketi hakkında bir çok yorum yapıldı. Maldivlere düÅŸmesi ile ilgili, Roket bile nereye düÅŸeceÄŸini biliyor yorumları yapıldı.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI