ZİYA SELÇUK'UN LİSELİLERİN SORULARINA VERDİĞİ CEVAPLAR

ZİYA SELÇUK'UN LİSELİLERİN SORULARINA VERDİĞİ CEVAPLAR


  • 09 Mayıs 2021 Pazar
644 görüntülenme

Milli EÄŸitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabından; “Gençler, burada mısınız? Liselerle ilgili bir çalışma için soru ve önerilerinize ihtiyacımız var. #lisedebence etiketiyle soru ve önerilerinizi paylaşın. Cevapları buradan iletmeye gayret edeceÄŸim. Lütfen paylaşımlarınız sınav iptalleri dışında olsun. Onu ayrıca görüÅŸeceÄŸiz” demiÅŸti.

ÖÄŸrencilerin istekleri ve Ziya Selçuk'un cevapları ÅŸu ÅŸekilde:

* Bakanım okullarda bizlere hiç sosyal hayatla alakalı bir ÅŸey öÄŸretilmiyor ben böyle bir ders görmek çok isterim. Ders sayısı okula gittiÄŸimiz saat çok fazla bunun hafifletilmesini isterim. Ben postanedeki gitsem neyi nasıl yapacağımı bilmiyorum maalesef…

* Merhaba. SöylediÄŸinize hak veriyorum. Bu yüzden yeni lise tasarımında “sosyal hayat” ayrıca çalışıldı. Lütfen siz de ÅŸuna hak verin. YaÅŸamımızı kendimiz de zenginleÅŸtiririz. Gezin, deneyimleyin, okuyun, dinleyin ve deneyim kütüphanenizi her gün zenginleÅŸtirin. Merhaba. SöylediÄŸinize hak veriyorum. Bu yüzden yeni lise tasarımında “sosyal hayat” ayrıca çalışıldı. Lütfen siz de ÅŸuna hak verin. YaÅŸamımızı kendimiz de zenginleÅŸtiririz. Gezin, deneyimleyin, okuyun, dinleyin ve deneyim kütüphanenizi her gün zenginleÅŸtirin.
Dostlukla…

* Hocam artık tüm günümüzü ağır bir ÅŸekilde derslere vermek yerine günün yarısında kendi yeteneklerimizi fark edebileceÄŸimiz etkinlikler ve sanatsal alanlarla uÄŸraÅŸsak?

* Aynı fikirdeyim. Bu yüzden yeni ortaöÄŸretim tasarımında HEY saatleri uygulanacak. Hayalinize, spor-sanat etkinliklerinize ve hayatın kendisine daha fazla vakit ayırabilin diye.

* Bakanım diÄŸer ülkelerin eÄŸitim sistemine göre lisede olsun orta okulda olsun çok ağır ve sıkışık bir eÄŸitime sahibiz ciddi anlamda yumuÅŸaması gerek bence bunun çok yararını görürüz keÅŸke sizde tweet’imi görseniz :)

* Merhaba, tweetinizi gördüm:) Derslerin mevcut sıkışıklığında haklısınız. Çalışmalarımız tam da bunu rahatlatmak yönünde. Ancak doÄŸru olan kendimizi baÅŸka ülkelerle kıyaslamak deÄŸil; bize en uygun ve en saÄŸlam sistemi bilimin ışığında kurabilmek. Ä°nÅŸallah tweetimi görürsünüz :)

*Hayvanlara, kadınlara, masumlara ÅŸiddet veya taciz gibi terbiyesizce davranışlarda bulunmaması gerektiÄŸi öÄŸretilmeli he insana saygı duyulması gerektiÄŸi öÄŸretilmeli. Empati duygusu geliÅŸtirilmeli...

*Sevgili Åževval; sizleriyaÅŸam becerileri ile donatmak bizim eÄŸitimden asıl muradımızdır. DüÅŸüncelerinizi kendi okulunuzda projelendirirseniz ben her ÅŸekilde desteklerim. :) Hayallerinize eÅŸlik etmek çok deÄŸerli.

*OGM materyal internet sitesinde soruların çözümleri yapılsın...

*OGM materyal ekibine talebin iletildi Yavuz. Ä°stediÄŸin ÅŸekilde düzenleme yapılacak.

2 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI