ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU SÖZLEŞMELİ 15 PERSONEL ALACAK

ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU SÖZLEŞMELİ 15 PERSONEL ALACAK


  • 08 Mayıs 2021 Cumartesi
293 görüntülenme

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu sözleÅŸmeli 15 personel alacak.BaÅŸvurular 17-21 Mayıs 2021 tarihleri arasında alınacak. Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesinde yer alan Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu ile Türk Tarih Kurumunda istihdam edilmek üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi ve 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüÄŸe konulan “SözleÅŸmeli Personel Çalıştırılmasına Ä°liÅŸkin Esaslar” kapsamında aÅŸağıdaki pozisyonlar için toplam 15 (on beÅŸ) adet sözleÅŸmeli personel alınacaktır.

BaÅŸvurular, sadece Kurumumuzun basvuru."ayk.gov.tr " internet adresi üzerinden alınacaktır.

GENEL BAÅžVURU ÅžARTLARI:
a)         657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen genel ÅŸartları taşımak.
b)         Mütercim-Tercüman, Büro Personeli (1), Büro Personeli (2), Programcı pozisyonlarına baÅŸvuracaklar için lisans düzeyinde 2020 KPSS (B) grubu sınavına girmiÅŸ olmak. Sıralamada 2020 KPSSP3 puanı esas alınacaktır.
c)         Dizgi operatörü pozisyonuna baÅŸvuracaklar için ön lisans düzeyinde 2020 KPSS (B) grubu sınavına girmiÅŸ olmak. Sıralamada 2020 KPSSP93 puanı esas alınacaktır.
ç) BaÅŸvuracak adayların durumunun; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında "Bu ÅŸekilde istihdam edilenler, hizmet sözleÅŸmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleÅŸmelerinin feshedilmesi veya sözleÅŸme dönemi içerisinde CumhurbaÅŸkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleÅŸmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleÅŸmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler" hükmüne uygun olmak.
d) Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaÅŸlılık aylığı almıyor olmak.

 

2-BAÅžVURUDA Ä°STENEN BELGELER:
a) FotoÄŸraflı baÅŸvuru formu (eksiksiz doldurulacak)
b) BaÅŸvurduÄŸu pozisyona iliÅŸkin diploma veya mezuniyet belgesinin fotokopisi (pdf.)
c) Aranan niteliklerde yabancı dil ÅŸartı bulunan sözleÅŸmeli personel pozisyonları için son beÅŸ yıl içinde alınmış YDS veya dengi yabancı dil sınav sonuç belgesi.
ç) T.C. kimlik kartı/Nüfus Cüzdanı fotokopisi
d) Aranan niteliklerde deneyim ÅŸartı bulunan sözleÅŸmeli personel pozisyonlarına baÅŸvuran adayların e- devletten alacakları meslek kodlarını
gösteren barkod ve doÄŸrulama kodu bulunan SGK hizmet döküm belgesi veya çalışmış olduÄŸu kurum veya kurumlardan alacağı çalışılan
sürelerin ve yürütülen görevin açıkça belirtildiÄŸi yazı.
e) 2020 KPSS (B) grubu sınav sonuç belgesi, (Lisans, ön lisans için)
f) Programcı, Mütercim-Tercüman ile Tashihçi pozisyonuna baÅŸvuran adayların özgeçmiÅŸ belgesi.
g) Son altı ay içerisinde alınmış adli sicil belgesi (e-devlet üzerinden alınabilir.)
ÄŸ) Erkek adaylar için askerlikle iliÅŸiÄŸinin bulunmadığını gösteren askerlik durum belgesi. (e-devlet üzerinden alınabilir.)
h) Çalışmaya engel halinin bulunmadığına iliÅŸkin saÄŸlık beyanı.

3-BAÅžVURU TARÄ°HÄ° VE ÅžEKLÄ°:
a) Adaylar sadece bir pozisyon için baÅŸvuru yapabilecektir. Birden fazla pozisyona baÅŸvuran adayın baÅŸvuruları geçersiz sayılacaktır.
b) BaÅŸvurular, sadece Kurumumuzun basvuru.ayk.gov.tr internet adresi üzerinden alınacaktır. Postayla veya elden yapılan baÅŸvurular, eksik belgesi olan baÅŸvurular ve baÅŸvuru tarihinden sonra yapılan baÅŸvurular geçersiz sayılacaktır.
c) BaÅŸvuruda, formun eksiksiz doldurulması ve bu ilanın 2. maddesinde belirtilen “BaÅŸvuruda Ä°stenen Belgelerin” eksiksiz sisteme yüklenmesi gerekmektedir.
ç) BaÅŸvurular 17-21 Mayıs 2021 tarihleri arasında alınacak olup son baÅŸvuru tarihi 21 Mayıs 2021 saat: 18:00’dır.

4-BAÅžVURULARIN DEÄžERLENDÄ°RÄ°LMESÄ°, SINAV, ATAMA VE SONUÇLARIN DUYURULMASI:
a) Tashihçi pozisyonuna baÅŸvuran adaylar sadece mesleki uygulama sınavına tabi tutulacaklardır.
b) Programcı, Mütercim-Tercüman pozisyonlarına baÅŸvuran adaylar ilgili puan türünde KPSS (B) grubu puan sıralaması yapılarak, her bir pozisyon için ilan edilen sözleÅŸmeli personel pozisyon sayısının 10 katı aday sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır. Kurumumuz tarafından gerçekleÅŸtirilecek sözlü sınav baÅŸarı sırasına göre atama yapılacaktır.
c) Dizgi Operatörü, Büro Personeli pozisyonlarına baÅŸvuran adaylar ilgili puan türünde KPSS (B) grubu puan sıralamasıyla atanacaktır.
ç) Ä°lan edilen pozisyon sayısı kadar adayın ataması yapılacaktır. Son adayların puanlarının eÅŸit olması halinde mezuniyet tarihi önce olan, bunun da eÅŸit olması halinde doÄŸum tarihi önce olan adaya öncelik verilecektir. Ä°lan edilen pozisyon sayıları kadar aday da yedek olarak ilan edilecektir.
d) Atanmaya hak kazanan ancak süresi içinde baÅŸvurmayan, belgesini teslim etmeyen, atama hakkından feragat eden vb. nedenlerle ataması yapılmayan veya ataması iptal edilen adayların yerine sınav sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren 6 (altı) ay içerisinde yedek listedeki sıralamaya göre atama yapılacaktır.
e) Sonuçlar, atanmaya hak kazanan adaylardan istenecek belgeler ve diÄŸer hususlar Kurumumuzun www.ayk.gov.tr internet adresinden ve @TcYuksekKurum resmi twitter hesabından duyurulacaktır.
f) Programcı, Mütercim-Tercüman, Tashihçi pozisyonuna baÅŸvuranlardan mesleki uygulama veya sözlü sınava katılmaya hak kazananlar Kurumumuzun www.ayk.gov.tr internet adresinden ve @TcYuksekKurum resmi twitter hesabından duyurulacak olup adaylara ayrıca bir tebligat veya bildirim yapılmayacaktır.

5-DÄ°ÄžER HUSUSLAR
a) SözleÅŸmeli personel pozisyonları için aranan nitelik tablosunda belirtilen bölümler dışında eÅŸdeÄŸer bölümler kabul edilmeyecektir.
b) GerçeÄŸe aykırı belge veren ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal iÅŸlem yapılacaktır. Atamaları yapılmış ise atamaları iptal
edilecektir. Kurumumuzca kendilerine bir ücret ödenmiÅŸ ise bu ücret yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.
c) Ä°lan metninde belirtilmeyen durumlarda ilgili mevzuat hükümlerine göre iÅŸlem yapılacaktır.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI