ERDOĞAN'DAN NORMALLEŞME AÇIKLAMALARI

ERDOĞAN'DAN NORMALLEŞME AÇIKLAMALARI


  • 08 Mayıs 2021 Cumartesi
3217 görüntülenme

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, 81 Ä°limizden 560 Genç ile En Uzun Ä°ftar Sofrasına video konferans yöntemiyle katıldı. ErdoÄŸan, koronavirüs sürecinde güzel günlerin yakın olduÄŸunu belirtti. BaÅŸkan ErdoÄŸan ayrıca yeni normalleÅŸme takviminin önümüzdeki günlerde açıklanacağını söyledi. ErdoÄŸan'ın konuÅŸmaları ÅŸu ÅŸekilde:

"Sosyal yaÅŸamla ilgili olarak bir süre daha hepimizin fedakarlık yapması gerekiyor. Bu salgını en kısa zamanda atlatıp normal hayatımıza döneceÄŸimiz günlerin yakın olduÄŸuna inanıyorum. Biz gücümüzü, heyecanımızı gençlikten alıyoruz."

"Aldığımız önlemlerin sonuç verdiÄŸini görüyoruz."

"Normal hayata döneceÄŸimiz günler yakın.Tedbirlerle salgını yeneceÄŸiz."

" 17 Mayıs'ta baÅŸlayacak yeni normalleÅŸme takviminde okulların açılışıyla ilgili süreçte yer alacak."

"Ä°lk kabine toplantımızın en önemli gündem maddelerinden bir tanesi de zaten bu olacak. Bu takvimde okulların açılışı ile ilgili süreçte yer alacak. Salgının ÅŸüphesiz ki iniÅŸli çıkışlı seyri bu tür konularda çok önceden kesin tarihler vermemize mâni oluyor. Bakınız ÅŸu anda ciddi manada vefat sayısında düÅŸüÅŸ var. Tabii bu aldığımız tedbirlerin netice vermeye baÅŸladığını gösteriyor. Fakat gerektiÄŸinde ÅŸartları zorlamam pahasına sizleri okulunuzla buluÅŸturmak için her türlü gayreti gösterdiÄŸimizden emin olabilirsiniz. Zira her halde bir gencin en büyük aÅŸkı öÄŸretmenidir, okulundaki arkadaÅŸlarıdır, okuludur. Bizler ne yapıyoruz? Okullarımızla geleceÄŸe yönelik güç kuvvet buluyoruz. Onun için derdimiz bir an önce saÄŸlıklı bir ÅŸekilde okullarınıza kavuÅŸmak, tekrar derslerinize dönmek ve hocalarınızla bir arada olmaktır" 

"Ä°thalat deÄŸil ihracat. Ve artık biz SÄ°HA'larımızın bütün mühimmatını da Türkiye de yapıyoruz. Yani birisi bize göndersin de kullanalım yok. Biz ÅŸimdi kendimiz üretiyoruz. Yani daha açık konuÅŸayım, bombalarını da biz üretiyoruz. Yani bütün Cudi'de, Gabar'da , Tendürek'te, Vester Deresi'nde buralarda teröristlerin inlerine girdik ve giriyoruz. Tabii teknolojiyi geliÅŸtirmek için de gereken insan kaynağını ve fiziki alt yapıyı bir anda ortaya çıkarmak mümkün deÄŸil. Dolayısıyla bu uzun soluklu bir mücadeleyi gerektiriyor. Neredeyse 20 yıla yaklaÅŸan bir sürede serptiÄŸimiz tohumların yeÅŸerdiÄŸini, Allah'a hamdolsun gençlerimizin milli teknoloji hamlesine olan ilgilerinin her geçen gün artığını Teknofest'lerde görüyoruz. On binler, yüz binler Teknofest'e katılıyor. Niye? Bu milletin aÅŸkı var, bu milletin genci bugünlerin hep özlemi içerisinde ve ÅŸimdi umudumuz artıyor, umudumuz güçleniyor. Ä°nÅŸallah bu mücadeleyi zirveye sizler çıkartacak, nihai hedeflerine de sizler ulaÅŸtıracaksınız. Bizim de millet olarak geçmiÅŸimizden ilham alarak aynı hatalara düÅŸmememiz gerekiyor. Yaşı 35, 40'ın üzerinde olanlar için eski Türkiye ile bugünkü Türkiye'nin kıyaslamasını yapmak nispeten daha kolay çünkü onlar tüm zorlukları, sıkıntıları, çarpıklıkları yakinen gördüler, yaÅŸadılar. Gençlerimiz bizzat tecrübe etmedikleri mukayeseyi yapmakta elbette zorlanıyor. Sizlerin de büyüklerinizden dinleyerek, o dönemin görüntülerini seyrederek, okuyarak bu eksiÄŸi kapatmamız gerekiyor. Unutmayın sevgili gençler yapmak zor yıkmak kolaydır. Ne diyor Akif, 'Hadi gel yıkalım ÅŸu Süleymaniye'yi desen iki kazma, kürek iki de ırgat gerek ancak gel yapalım ÅŸunu geri desen, bir Sinan bir Süleyman gerek.' Ne güzel deÄŸil mi? Hem elimizdekinin kıymetini bilmek hem de hedeflerimize sıkı sıkıya sarılmak için geçmiÅŸimizi çok iyi öÄŸrenmeliyiz. Yıkmak kolay yapmak zor. Ama siz inÅŸallah yıkanlardan deÄŸil yapanlardan olacaksınız. Bilgisayarınızla, hedefleri aynı ÅŸekilde inÅŸallah kolaylaÅŸtıracaksınız"

KAYIP ATLARA NE OLDU?

"Bu konuda eski büyükÅŸehir belediye baÅŸkanımız rahmetli Kadir TopbaÅŸ ve Mevlüt Uysal çeÅŸitli çalışmalar yapmışlar da ancak bu hazırlıklar uygulanamadan Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi'nde yönetim deÄŸiÅŸti. Ardından da hala ne olduÄŸuna dair tatmin edici bir açıklama yapılamadığı müessif hadise yaÅŸandı. Hayvan hakları konusunda ortalığı toza dumana katanların bu hususta hiç ses çıkarmamaları da ayrı bir iki yüzlülük örneÄŸidir. Hadi konuÅŸsanıza, niye konuÅŸmuyorsunuz? Sesinizi çıkarsanıza niye çıkarmıyorsunuz? Bu iÅŸin ideolojik boyutu olamaz. Hayvanlara acımanın ideolojik boyutu tam aksine olması lazım. Nedir? O hayvanı seveceksin ve onların bu ıstıraptan kurtulması için ne gerekiyorsa yapacaksın. Bize haber geldi, Ä°çiÅŸleri Bakanım beni aradı, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı da yanındaydı. Ben dedim ki, 'Ne gerekiyorsa yapalım.' Söyledikleri burada elektrikli araçlar kullanabilir miyiz? Hayırlı olsun, kullanın yeter ki bu hayvanlar bu ıstırabı çekmesin. Ä°stanbul'un atlarında dahi sahip çıkıp hesabını veremeyenlerin diÄŸer konularda neler yaptıklarını düÅŸünmek dahi istemiyoruz. Hiç ÅŸüphesiz tüm bu olup bitenleri Ä°stanbul halkı ile milletimiz görüyor, deÄŸerlendiriyor günü geldiÄŸinde bunların hesabı sandıkta feraset sahibi tüm Ä°stanbullular tarafından sorulacaktır, ben buna inanıyorum."

"Transkriptler her yerden ücretsiz ve çift dilli olarak alınabilecek."

"Salgında çok yönlü bir destek programı uyguladık. Salgın döneminde 61 milyar TL dağıttık."

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI