278 ZABITA MEMURU ALINACAK

278 ZABITA MEMURU ALINACAK


  • 08 Mayıs 2021 Cumartesi
362 görüntülenme

 Lise,önlisan, lisans düzeylerinde zabıta memuru alıncak. Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi 278 zabıta memuru alacağını duyurdu.

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi lise mezunu 155, önlisans mezunu 20, lisans mezunu 80, önlisans mahalli idareler ve yerel yönetimler mezunu da 23 olmak üzere toplamda 278 zabıta memuru almak için ilana çıktı.

BaÅŸvuracak adayların KPSS'den en az 60 puan almış olmaları gerekiyor. BaÅŸvurular 21 ile 27 Haziran tarihleri arasında e-devlet üzerinden alınacak.

BAÅžVURU GENEL ÅžARTLARI:

Ä°lan edilen Zabıta Memuru kadrolarına atanmak için baÅŸvuracak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde belirtilen aÅŸağıdaki genel ÅŸartlara sahip olmaları gerekmektedir.

 

1.Türk vatandaşı olmak.
2. Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
3. Türk Ceza Kanunu’nun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiÅŸ olsa bile; kasten iÅŸlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uÄŸramış olsa bile devletin güvenliÄŸine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin iÅŸleyiÅŸine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüÅŸvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı deÄŸerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
4. Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiÅŸ bulunmak ya da askerlik çağına gelmiÅŸ ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiÅŸ veya yedek sınıfa geçirilmiÅŸ olmak.
5.Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.
6.Ä°lan edilen kadrolar için aranan diÄŸer baÅŸvuru ÅŸartlarını taşımak.
7.Yaptırılacak arÅŸiv araÅŸtırması sonucunda göreve baÅŸlamasında bir sakınca bulunmamak.

 BAÅžVURU ÖZEL ÅžARTLARI0:

1.Ä°lan edilen Zabıta Memuru kadro unvanı için son olarak mezun olunan okul itibariyle öÄŸrenim ÅŸartlarını taşımak ve bu öÄŸrenimle ilgili olarak 2020 KPSS (B) grubu sınavına girmiÅŸ olmak ve ilgili puan türünden yukarıda tabloda belirtilen asgari puanı almış olmak.
2.Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması. (Boy ve kilo tespitleri kurumumuzca yapılacaktır.)
3. Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmaları. (7/7/1991 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar).
4.Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluÅŸlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.

 BAÅžVURU ESNASINDA ADAYLARDAN Ä°STENÄ°LEN BELGELER:

1.Sınava girmek isteyen adaylar, 21.06.2021 – 27.06.2021 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda baÅŸvuru yaparak BAÅžVURU FORMUNU imzalamak üzere indireceklerdir.

- Nüfus cüzdanı veya kimlik kartının aslı ve Kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi,

- Mezuniyet belgesinin aslı ve Kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi  (1 adet)

- 2020 KPSS sonuç belgesinin internet çıktısı (1 adet)

- Yabancı Okul Mezunları için Denklik Belgesinin aslı ve Kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi,

- Askerlikle ilişiği olmadığına dair beyanı,

- Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyanı,

- Biyometrik fotoğraf (başvuru formuna yapıştırılacak) (1 adet)

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi nedeniyle adaylardan istenilen bilgi ve belgeler kurum tarafından e-Devlet Kapısı üzerinden temin edilecektir.

Boy ve kilo ölçümü esnasında BAÅžVURU FORMU dışında fiziki olarak herhangi bir evrak teslim edilmeyecektir.

 BAÅžVURU YERÄ°, TARÄ°HÄ°, ÅžEKLÄ° VE SÜRESÄ°:

Sınava katılma ÅŸartlarını taşıyan adaylar arasından, KPSS puanlarına göre yapılacak sıralama sonrasında en yüksek puanlı adaydan baÅŸlamak üzere atama yapılacak boÅŸ kadro sayısının 5 (beÅŸ) katı aday (toplamda 1390 kiÅŸi) sınava çaÄŸrılacak ve bu adayların uygulama sınavına girmeden önce tabip gözetiminde boy ve kilo ölçümü yapılacaktır. BaÅŸvuru esnasında beyan ettikleri boy ve kilo ÅŸartını taşımayan adaylar, uygulama sınavına alınmadan elenecektir. Ayrıca bu adaylar için gerçeÄŸe aykırı beyan yaptıkları nedeniyle yasal iÅŸlem yapılacaktır.

İlanda belirtilen şartları taşımayan başvurular ile posta ve e-posta yolu ile yapılacak başvurular işleme alınmayacaktır.

BAÅžVURULARIN DEÄžERLENDÄ°RÄ°LMESÄ°- BAÅžVURUSU KABUL EDÄ°LENLERÄ°N Ä°LANI:

Sınava katılma ÅŸartlarını taşıyan adaylar arasından, KPSS puanlarına göre yapılacak sıralama sonrasında en yüksek puanlı adaydan baÅŸlamak üzere atama yapılacak boÅŸ kadro sayısının 5 (beÅŸ) katı aday (toplamda 1390 kiÅŸi) sınava çaÄŸrılacaktır.

Sınava çaÄŸrılacak son sıradaki adayla aynı puana sahip olan diÄŸer adaylar da sınava çaÄŸrılacaktır. Sınava girmeye hak kazanan adayların listesi 05.07.2021 tarihinde Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı genel aÄŸ sayfasında (https://www.ibb.gov.tr) ilan edilecek olup adaylar sınav giriÅŸ belgelerine bu adres üzerinden eriÅŸebilecektir.

Adayların, sistemden aldıkları sınav giriş belgesinde yazılı tarih ve saatte sınav yerinde hazır bulunmaları gerekmektedir. Sınava katılma hakkını elde edemeyen adaylara herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SINAVIN YERÄ°, ZAMANI VE KONULARI:

Zabıta Memuru kadroları için yapılacak yazılı sınav 07.07.2021 tarihinde, uygulamalı sınav ise 12.07.2021 – 06.08.2021 tarihleri arasında; Yenikapı Etkinlik Alanı CerrahpaÅŸa Mahallesi Kennedy Caddesi No: 46 Fatih Ä°stanbul adresine bulunan Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı Dr. Mimar Kadir TOPBAÅž Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleÅŸtirilecektir.

Personel alım iÅŸleminin diÄŸer aÅŸamaları yapılacak sınava ve sonuçlarına baÄŸlı olduÄŸundan sınava katılmamaya yönelik olarak hiçbir mazeret kabul edilmeyecektir. Sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihinde sınava katılmayan adaylar, sınav hakkını kaybetmiÅŸ sayılacaktır

. Sınav, adayların bilgi ve yeteneklerini ölçecek ÅŸekilde yazılı ve uygulamalı olmak üzere iki bölüm halinde yapılacaktır.

Yazılı sınav;

1. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,

2.Atatürk Ä°lkeleri ve Ä°nkılâp Tarihi,

3.657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,

4.Mahalli idarelerle ilgili temel mevzuat konularını kapsar.

Uygulamalı sınav, kadro unvanına iliÅŸkin mesleki bilgi ve yeteneÄŸin ölçülmesi ile sportif dayanıklılık gibi özelliklerin ölçülmesini kapsayacak ÅŸekilde yapılacaktır.

SINAV DEÄžERLENDÄ°RME – SONUÇLARA Ä°TÄ°RAZ:

Yazılı sınav, yukarıda belirtilen konularda 25’er puan olmak üzere toplamda 100 tam puan üzerinden yapılır. Uygulamalı sınav, 100 tam puan üzerinden yapılır ve sınav kurulu üyelerince verilen puanlar ayrı ayrı tutanaÄŸa geçirilir.

Sınavda deÄŸerlendirme; sınavın birinci bölümünün %50’si, uygulamalı olan ikinci bölümünün %50’si alınarak sınav puanı hesaplanır ve sınav kurulu üyelerince verilen puanlar ayrı ayrı tutanaÄŸa geçirilir. Sınavda baÅŸarılı sayılmak için 100 tam puan üzerinden en az 60 puan alınması ÅŸarttır.

Adayların atamaya esas baÅŸarı puanı, yukarıdaki açıklamaya göre hesaplanacak sınav puanı ile KPSS puanının aritmetik ortalaması alınmak suretiyle belirlenir ve kurumumuz genel aÄŸ sayfasında (https://www.ibb.gov.tr) ilan edilir.

Adayların atamaya esas baÅŸarı puanlarının aynı olması halinde KPSS puanı yüksek olana öncelik tanınır.

En yüksek baÅŸarı puanından baÅŸlamak üzere atama yapılacak kadro sayısı kadar aday, asıl aday olarak belirlenir. Sınavda 60 ve üzerinde puan almış olmak, bu sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teÅŸkil etmeyecektir.

Sınav sonuçlarına, baÅŸarı listesinin kurumumuzun genel aÄŸ sayfasında (http://www.ibb.gov.tr) ilanından itibaren yedi gün içinde yazılı olarak, KemalpaÅŸa Mahallesi 15 Temmuz Åžehitleri Caddesi No: 5 34134 Belediye Sarayı Saraçhane Fatih Ä°stanbul adresinde bulunan Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı Ä°nsan Kaynakları Åžube MüdürlüÄŸüne (2. Kat, 216 nolu oda) itiraz edilebilir. Ä°tirazlar, sınav kurulu tarafından yedi gün içerisinde sonuçlandırılarak ilgilisine yazılı olarak bilgi verilecektir.

Sınav Kurulu; sınav sonunda personel alımı için ilana çıktığı kadrolardan, baÅŸarı puanlarını düÅŸük bulduÄŸu veya yeterli bulmadığı takdirde sınav duyurusunda ilan edilenlerin bir kısmını ya da hiçbirini almama hakkına sahiptir.

DÄ°ÄžER HUSUSLAR

Sınavı kazanan adaylardan atamaya teÅŸkil etmek üzere istenilecek belgeler için kurumumuzun genel aÄŸ sayfasında (http://www.ibb.gov.tr) ayrıca bir ilan yayımlanacaktır.

BaÅŸvuru aÅŸamasında veya sonrasında gerçeÄŸe aykırı veya eksik beyanda bulundukları tespit edilenlerin tüm iÅŸlemleri iptal edilerek ilgililer hakkında Türk Ceza Kanunu’nun hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet BaÅŸsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

Ä°lan Olunur.

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI