Ä°SRAÄ°L'DEN MESCÄ°DÄ° AKSA'YA TERAVÄ°H NAMAZINDA SALDIRI

Ä°SRAÄ°L'DEN MESCÄ°DÄ° AKSA'YA TERAVÄ°H NAMAZINDA SALDIRI


  • 07 Mayıs 2021 Cuma
369 görüntülenme

Ä°srail güçleri Mescidi Aksa'ya çirkin saldırılarına devam ediyor. Ä°srail güçleri, teravih namazını kılmak üzere Mescid-i Aksa’ya gelen Filistinlilere ses bombaları ve plastik mermi ile saldırırken, ilk belirlemelere göre olayda 10 kiÅŸi yaralandı.

Ä°srail güçlerinin Filistinlilere yönelik zulmü Ramazan ayında da devam ediyor. Åžam Kapısı'nı kapatarak Mescid-i Aksa'ya ulaşımı engelleyen Ä°srail güçleri ile teravih namazını kılmak üzere Mescid-i Aksa'ya gelen Filistinliler arasında çatışma çıktı. Ä°srail güçleri, Mescid-i Aksa'ya girerek, cemaate ses bombaları ve plastik mermi ile saldırdı. Ä°lk belirlemelere göre, çıkan olaylarda 10 Filistinli yaralandı.

Saldırıya Siyasilerden Sert tepkiler 

CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Ä°brahim Kalın, TBMM BaÅŸkanı Mustafa Åžentop, CumhurbaÅŸkanlığı Ä°letiÅŸim BaÅŸkanı Fahrettin Altun ve AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik Mescid'i Aksa'da Filistinlilere yapılan saldırıyı kınadı.

CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Kalın, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Ä°srail polisinin Mescid-i Aksa'ya girerek ses bombalarıyla saldırmasını ÅŸiddetle kınıyoruz. Mübarek Ramazan günlerinde hiçbir kutsala saygısı olmayan Ä°srail iÅŸgal güçleri Mescid-i Aksa'yı derhal terk etmelidir. Bu menfur ve pervasız saldırılar derhal durmalıdır” ifadelerine yer verdi.

TBMM BaÅŸkanı Åžentop'ta, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Her Ramazanda olduÄŸu gibi Ä°srail'in ÅŸiddet ve zulmünün arttığı günlere ÅŸahitlik ediyoruz. Bu gece, Mescid-i Aksa'da, namaz kılan cemaate saldırı açık bir devlet terörüdür. Åžiddet ve zulüm eken barış ve huzur biçemez. Mescid-i Aksa'daki terörü lanetliyorum” ifadelerine yer verdi.

İsrail güçlerinden Mescid-i Aksa'da ses bombalı ve plastik mermili saldırı: 10 yaralı

CumhurbaÅŸkanlığı Ä°letiÅŸim BaÅŸkanı Fahrettin Altun ise, “Ä°srail'in kutsallarımıza saldırması asla kabul edilemez” dedi.

Altun, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “Ä°srail'in Filistinlilere yönelik sürdürdüÄŸü iÅŸgal ve ÅŸiddet politikasını endiÅŸeyle takip etmekteyiz. Ä°srail'in kutsallarımıza saldırması asla kabul edilemez. Bugün, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya ses bombalarıyla gerçekleÅŸtirilen baskını ÅŸiddetle telin ediyoruz” ifadelerini kullandı.

DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, “Ä°lk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya bu akÅŸam yapılan saldırıyı ÅŸiddetle kınıyorum” dedi.
DışiÅŸleri Bakanı ÇavuÅŸoÄŸlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımdı, “Ä°lk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya bu akÅŸam yapılan saldırıyı ÅŸiddetle kınıyorum. Ä°srail'in Mübarek Ramazan'da ibadet eden masumları hedef alması insanlık dışı bir olay. Yaralı kardeÅŸlerimize acil ÅŸifalar diliyorum. Filistin halkının haklı davasının her daim yanındayız” ifadesini kullandı.

AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik'te , “Ä°srail hükümetinin mübarek Ramazan ayında Müslümanların mabedine yaptığı saygısızlığı ve Filistinlilere uyguladığı ÅŸiddeti kınıyoruz” dedi. Sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Harem-i Åžerif, tüm Müslümanların kutsal mabedidir. Ä°srail hükümetinin mübarek Ramazan ayında Müslümanların mabedine yaptığı saygısızlığı ve Filistinlilere uyguladığı ÅŸiddeti kınıyoruz. Ä°srail, Mescidi Aksa'nın hukuki statüsüne saygı duymalı ve uluslararası yükümlülüklerine uygun davranmalıdır. Filistinli kardeÅŸlerimizin din ve vicdan özgürlüklerinin sonuna kadar yanındayız” ifadesine yer verdi.

 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI