DSÖ'DEN YENİ AŞIYA ONAY

DSÖ'DEN YENİ AŞIYA ONAY


  • 07 Mayıs 2021 Cuma
258 görüntülenme

Dünya SaÄŸlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, örgütün Cenevre’deki merkezinde basın toplantısı düzenledi. Bugün öÄŸleden sonra Çin’in geliÅŸtirdiÄŸi "Sinopharm" aşısına DSÖ’nün acil kullanım izni verdiÄŸini aktaran Ghebreyesus, bu aşının "güvenlik, etkinlik ve kalite" açısından DSÖ’nün acil kullanım onayını alan 6’ncı Kovid-19 aşısı olduÄŸunu belirtti.

Ghebreyesus, bu onayın, Kovid-19 Aşıları Küresel EriÅŸim Programı’nın (COVAX) aşı listesini geniÅŸlettiÄŸini, ülkelere kendi içlerinde acil kullanım onayı ile bu aşıyı ithal edip uygulamaları için güven verdiÄŸini vurguladı. DSÖ’ye Kovid-19 aşılarının kullanımı konusunda danışmanlık yapan Stratejik Uzmanlar Danışma Grubunun aşıya iliÅŸkin mevcut verileri incelediÄŸini anlatan Ghebreyesus, aşının 18 yaÅŸ ve üstü yetiÅŸkinler için iki doz halinde uygulanmasının tavsiye edildiÄŸini kaydetti.

Dünya SaÄŸlık Örgütü, ilk olarak 31 Aralık’ta Pfizer-BioNTech firmasının ürettiÄŸi Kovid-19 aşısının acil kullanımına onay vermiÅŸti. DSÖ, daha sonra Oxford-AstraZeneca aşısı, AstraZeneca’nın aşı üreticisi Hindistan Serum Enstitüsü’nün  ürettiÄŸi aşı, Moderna ve Janssen firmasının ürettiÄŸi aşılara acil kullanım onayı vermiÅŸti

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI