BAKAN ZİYA SELÇUK'TAN GÜVENLİK UYARISI

BAKAN ZİYA SELÇUK'TAN GÜVENLİK UYARISI


  • 07 Mayıs 2021 Cuma
317 görüntülenme

Milli EÄŸitim Bakanı Selçuk, dijital ortamlarda ÅŸifre güvenliÄŸinin nasıl saÄŸlanabileceÄŸi hakkında ailelere bilgi verdi. Bakan Selçuk, Dünya Åžifre Günü dolayısıyla sosyal medya hesabı Telegram'dan yaptığı paylaşımda bulundu.

"Sevgili Aileler,

#dünyaÅŸifregünü farkındalığına önemli bazı hatırlatmalarla katılmak istedim.

Her ne kadar karşı çıksam da evde geçen günlerimizde çocuklarımızla sohbetimizde bile neredeyse anlık mesajlaÅŸma uygulamalarını kullanır hâle geldik, iyice dijitalleÅŸtik. Kimimiz cep telefonlarımızı adeta çocuklarımızla ortak kullanır oldu. Dinlenip soluklanabilmek için onları saatlerce telefonla baÅŸbaÅŸa bırakanlarımız olduÄŸunu biliyorum. Sizlerden ricam, ne olur dijital ortamlarda çocuklarımızı yalnız ve savunmasız bırakmayalım.

Görseldeki notlarımızı dikkatle okuyalım, güvenliÄŸimiz için evlatlarımızla birlikte hassasiyetle uygulayalım." ifadelerini kullandı.

 Çocuklarınızın EBA, e-Okul gibi kullandığı uygulamaların ÅŸifrelerinin çok kısa olmamasına, ÅŸifrelerinin doÄŸum tarihleri, ardışık rakam ve harflerden oluÅŸmamasına özen gösterin.

Çocuklarınızın sosyal medya hesaplarının, cep telefonu ve tabletlerinin ÅŸifrelerini bilin.

Çocuklarınıza ÅŸifrelerini ebeveynleri dışında kimseyle paylaÅŸmamaları gerektiÄŸini öÄŸretin. Åžifrelerinizi art niyetli kiÅŸilerin ulaÅŸabileceÄŸi mecralara kaydetmeyin.

Çocuklarınıza baÅŸkalarının cihazlarını kullanırken arama motorlarının ya da uygulamaların 'ÅŸifremi hatırla' sorusuna 'hayır' yanıtını vermeleri gerektiÄŸini hatırlatın.

-Çocuklarınızın sizin bilgilerinizle alışveriÅŸ yapabileceÄŸi uygulamaları kullanmasını 'çocuk kilidi' özelliÄŸini aktif hale getirme, mevzubahis hesaplarınızdan çıkış yapma gibi önlemlerle engelleyin.

 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI