BÄ°R Ä°LÄ°N BELEDÄ°YESÄ° MAYIS AYINDA KÄ°RACILARINDAN KÄ°RA ALMAYACAK

BÄ°R Ä°LÄ°N BELEDÄ°YESÄ° MAYIS AYINDA KÄ°RACILARINDAN KÄ°RA ALMAYACAK


  • 06 Mayıs 2021 PerÅŸembe
242 görüntülenme

Sivas Belediyesi "tam kapanma" nedeniyle kiracılarından Mayıs ayı kiralarını almayacağını açıkladı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 2020 yılı içinde belediyeye ait iÅŸ yerlerindeki kiracılarından 3 ay kira almayan ve 6 ay kiralarını erteleyen Sivas Belediyesi, tam kapanma sürecinde de Mayıs ayı kiralarını almayacak.

Açıklamada görüÅŸlerine yer verilen Belediye BaÅŸkanı Hilmi Bilgin, toplumun her kesimine sosyal belediyecilik gereÄŸi el uzatmaya ve destek olmaya özen gösterdiklerini vurguladı.

Salgın döneminin baÅŸlamasından bugüne kadar belediye olarak esnafın ve vatandaÅŸların ihtiyaçlarını gidermek için çalıştıklarını aktaran Bilgin, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Koronavirüs tedbirleri kapsamında Ä°çiÅŸleri Bakanlığı genelgesiyle faaliyetlerine ara veren esnaflarımıza ramazan ayı içerisinde bir defaya mahsus olmak üzere 1000 lira nakit desteÄŸi saÄŸlayacağımızı açıklamıştık. DiÄŸer yandan ocak ayında ihtiyaç sahibi ailelerimize 500 lira nakdi yakacak yardımında bulunduk. Destek paketimiz kapsamında ihtiyaç sahibi aileleri ve genelge kapsamında iÅŸ yerlerini kapatan esnafların çalışanlarını kapsayacak ÅŸekilde Ramazan Bayramı öncesinde ilk etapta 5 bin 500, ikinci etapta 4 bin 500 olmak üzere 10 bin ailemize de 500 lira nakdi yardımda bulunacağımızı duyurduk.

Åžimdi de belediyemizin kiracısı olan esnaflarımızdan tam kapanma sürecinde yani Mayıs ayı içerisinde kira almama kararı aldık. Bir bütün olarak deÄŸerlendirdiÄŸimiz zaman Sivas Belediyesi olarak toplumun her kesimine bu zor süreçte sosyal belediyecilik gereÄŸi destek olmaya, yanlarında olmaya önem verdik. Her kesime ulaÅŸmaya el uzatmaya çalıştık. En kısa sürede bu süreci saÄŸlıklı bir ÅŸekilde atlatarak inÅŸallah eski günlerimize geri döneceÄŸiz."

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI