KORONAVÄ°RÃœS NE ZAMAN BÄ°TECEK? TARÄ°H VERDÄ°

KORONAVÄ°RÃœS NE ZAMAN BÄ°TECEK? TARÄ°H VERDÄ°


  • 06 Mayıs 2021 PerÅŸembe
447 görüntülenme

Koronavirüs ne zaman bitecek? BioNTech CEO'su UÄŸur Åžahin, salgının bitiÅŸ tarihini açıkladı. Dünya SaÄŸlık Örgütü'nün yeni tip koronavirüsü dünyaya duyurmasının üzerinden 1 yıldan fazla geçti. 87 milyondan fazla insan Covid-19'a yakalanırken 2 milyona yakın can kaybı yaÅŸandı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında dünya genelinde sıkı tedbirler alınmaya devam ederken, hastalığa karşı aşı bulunmaya baÅŸlanıldı. Peki, covid-19 ne zaman bitecek?

Salgının seyri ile ilgili açıklamalarda bulunan Åžahin, "Salgının bitmesi için dünya genelinde aşılama oranı yüksek olmalı. Aksi takdirde kimse güvende olmayacaktır. Dünya üzerinde sürü bağışıklığı kazanıldığı sürece salgın sona erecektir. 2022 yılının ortalarına doÄŸru Hindistan gibi yoÄŸun nüfusun olduÄŸu bölgelerde bile yüksek aşılama oranına ulaşılacaktır ve sürü bağışıklığı saÄŸlanacaktır" ifadelerini kullandı.

1 YI Ä°ÇERÄ°SÄ°NDE SÜRÜ BAÄžIÅžIKLIÄžINA ULAÅžILABÄ°LÄ°R

Åžahin, "Gelecek 12 ay içerisinde geliÅŸmiÅŸ, geliÅŸmekte olan ve az geliÅŸmiÅŸ ülkelerde aşılama oranının artmasıyla birlikte sürü bağışıklığına ulaşılabileceÄŸini düÅŸünüyorum. Bunu da mevcut aşı üretim kapasitesini geliÅŸtirerek ve yeni üretim tesisleri açarak yapmak mümkün" dedi."

 

 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI