TAM KAPANMADAN SONRA OKULLAR HEMEN AÇILACAK MI?

TAM KAPANMADAN SONRA OKULLAR HEMEN AÇILACAK MI?


  • 06 Mayıs 2021 PerÅŸembe
1931 görüntülenme

Koronavirüs vakalarının artmasıyla alınan tam kapanma süreci 17 Mayıs' saat 5.00'te sona erecek. Tam kapanmanın sona ermesinin ardından hangi adımların atılacağı merak konusu.

17 Mayıs'tan sonra kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılması planlanıyor. SaÄŸlık Bakanlığı ve ilgili kurumlar bu yönde çalışmalarını sürdürürken, lokal olarak denetimlerin artırılması, site, apartman, köy içi hareketliliÄŸin azaltılması amaçlanıyor.

Alınan duyumlara göre vaka sayılarının haftalık il bazında açıklanan 100 bin nüfusa düÅŸen vaka sayısına bakılacak. 100bin kiÅŸide vaka sayısının 100'ün altına düÅŸmesinin beklendiÄŸi, bu sürecin ardından sırasıyla açılmaya gidilmesinin planlandığı kaydedildi.

17 Mayıs'tan sonraki ilk aÅŸamada okulların açılması ve sınavların yapılması, daha sonra ise kuaför - berber , küçük esnaf mekanlarının açılması, üçüncü aÅŸamada ise kafe ve restoranların ÅŸartlara uyularak açılması öngörülüyor. 17 Mayıs'tan sonra hafta sonu ve akÅŸam saatlerinde sokaÄŸa çıkma kısıtlamasının ise bir süre daha devam etmesi bekleniyor.

ZÄ°YA SELÇUK HAYALÄ°NÄ° PAYLAÅžTI

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI