FAHRETTİN KOCA'DAN AÇIKLAMALAR

FAHRETTİN KOCA'DAN AÇIKLAMALAR


  • 05 Mayıs 2021 ÇarÅŸamba
593 görüntülenme

SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca baÅŸkanlığında bilim kurulu bugün toplandı. Bilim kurulu görüÅŸmelerinin ardından SaÄŸlık Bakanı Koca saat 18.15'te youtube üzerinden bir açıklama yapacağını söyledi. 

SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamadan satır baÅŸları ÅŸu ÅŸekilde;

"Bilim Kurulumuz Ramazan Bayramı öncesi son toplantısını bugün yaptı. Kısıtlamalar, hastalığın yayılımını ve kayıplarımızı belirgin ÅŸekilde azaltmaktadır.

Kapanma açılma arasındaki kısır daireyi kıracak olan bizim irademizdir. ÖzlediÄŸimiz günlere hepimiz dönmek istiyoruz.

Kısıtlama döneminn ilk haftasında vaka sayısında önemli sayıda düÅŸüÅŸ yaÅŸadık. Bu düÅŸüÅŸü hastaneye yatışta da gördük. Mutasyonların etkilerinde kimse vakıf deÄŸil. Mutasyonlarda ne iyimser ne de karamsar olacak somut bir tespit yok. Varyantların sonuçlarını kimse bilmiyor.

Aşılar ile ilgili

Çin ile 2 seferde her biri 50 milyon doa karşılık gelen anlaÅŸma saÄŸladık. Åžu anda 100 Milyon doz Sinovac, 90 Milyon biontech, 50 milyon Sputnik V için anlaÅŸma saÄŸladı. Nüfusumuzun yaklaşık 3 katı kadar aşı için anlaÅŸma saÄŸlanmıştır.

Gerçekleri çarpıtmak kimseye fayda göstermez. Bugün Çin'den aşı gelecekti nerede diye soranlar dün Çin ile aramızdaki hassas konuları kaşıyarak iliÅŸkilerimzi bozmaya çalışıyorlardı. BaÅŸarılı olduklarını söyleyemem ama hasar verdikleri kesin." 

Bakan Koca: Okul öncesi dönemde 18 yaÅŸ ve üstü vatandaÅŸlarımızı komple aşılamış olmalıyız diye düÅŸünüyorum. Okullar açılmadan önce vakaların 1000'in altına düÅŸtüÄŸünü görmeliyiz.

Fahrettin Koca : "Bugün mücadele bütünlüÄŸü açısından susuyor olmamız edebimizdendir. Bu saldırganlığa sessiz kalacağımız anlamına gelmez.Akif'in dediÄŸi gibi; YumuÅŸak baÅŸlı isem kim dedi uysal koyunum? Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum." sözleriyle açıklamayı sonlandırdı.

 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI