A101 BÄ°M ÅžOK BU HAFTA AKTÃœEL ÃœRÃœNLERÄ° SATIÅžA SUNABÄ°LECEK MÄ°?

A101 BÄ°M ÅžOK BU HAFTA AKTÃœEL ÃœRÃœNLERÄ° SATIÅžA SUNABÄ°LECEK MÄ°?


  • 04 Mayıs 2021 Salı
401 görüntülenme

Ä°çiÅŸleri Bakanlığı 81 Ä°l ValiliÄŸine ‘market tedbirleri’ konulu genelge gönderdi. Genelgede bazı ürünlere yasaklar getirildi. Getirilen yasaklar 7 Mayıs'tan itibaren geçerli olacak. Zincir marketlerde de bu kurallar geçerli olacak.

Ä°ÅžTE YENÄ° TEDBÄ°RLER

Yeni genelgeye göre marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaÅŸların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek.

Marketler (zincir ve süper marketler dahil) 7 Mayıs'tan itibaren alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanında elektronik eÅŸya, oyuncak, kırtasiye, giyim gibi ürünleri satamayacak.

Kısıtlama döneminde marketlerde  (zincir ve süper marketler dahil) temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) ürünleri satılabilecek.

Bu esaslar doÄŸrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27'nci ve 72'nci maddeleri uyarınca Ä°l/Ä°lçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararları ivedilikle alınacak.

 BaÅŸta zabıta görevlileri ve kolluk kuvvetleri olmak üzere denetim ekiplerince bu hususa iliÅŸkin tebliÄŸler ve kontroller eksiksiz yerine getirilecek.

Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecek ve mağduriyete neden olunmayacak.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI