YARIN AÅžILAMAYA YENÄ° GRUP DAHÄ°L EDÄ°LÄ°YOR

YARIN AÅžILAMAYA YENÄ° GRUP DAHÄ°L EDÄ°LÄ°YOR


  • 03 Mayıs 2021 Pazartesi
494 görüntülenme

SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı anlaÅŸmaları ile igili açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, muhtarların yarından itibaren aşı takvimine alınacağını duyurdu.

Aşılama çalışmaları ve yapılan aşı anlaÅŸmaları ile ilgili açıklamalar da yapan Koca, yarından itibaren muhtarların aşılanacağını duyurdu.

Koca'nın açıklamlarından öne çıkanlar ÅŸunlar:

"Yeni sözleÅŸmelerimiz ve aşı tedariÄŸi konusundaki iyileÅŸmelerle mevcut kapasitemizi harekete geçirip daha hızlı bir programı yürüteceÄŸiz. Sputnik aşısının 6 ay içinde 50 milyon doz aşı gelmesi ve ilk sevkiyatın bu ay baÅŸlaması bekleniyor. Biontech aşısı ise haziran ayı sonuna kadar 30 milyon doz olarak teslim edilmiÅŸ olacak. Toplam 90 milyon doz olacak. Sinovac aşısı da tedarikte yaÅŸanan olumlu geliÅŸmelerle yakında planlandığı ÅŸekilde sevk edilmeye devam edecek."

"Haziran ayı sonunda 40 yaÅŸ üstü vatandaÅŸlarımızı aşılamayı planlıyoruz. Yaz dönemi boyunca 18 yaÅŸ üstü vatandaÅŸlarımızı da aşılamayı planlıyoruz."

"Toplam sözleÅŸmesini yaptığımız 240 milyon aşıdan bahsediyoruz. 100 milyon dozu Sinovac, 50 milyon doz Sputnik V, Biontech 90 milyon doz. Önümüzdeki yaz döneminde 18 yaÅŸ ve üstü bütün vatandaÅŸlarımızı aşılama gayreti içindeyiz."

"Yerli aşıda FAZ-3 aÅŸamasına bir iki hafta içinde geçilmiÅŸ olacak. BaÅŸarılı bir ÅŸekilde bu süreç devam ederse eylül ayında bu aşının kullanıma geçebilir."

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI