BEKÇİDEN CAMİDEKİ VATANDAŞA BİBER GAZLI MÜDAHALE

BEKÇİDEN CAMİDEKİ VATANDAŞA BİBER GAZLI MÜDAHALE


  • 03 Mayıs 2021 Pazartesi
259 görüntülenme

Gaziantep'te bir grup, valiliÄŸin 'yasak' kararına raÄŸmen camilerde itikaf sünnetini yerine getirmek istedi. Ancak polis grubun camide itikaf yapmasına izin vermedi. Polis ile itikaf yapmak isteyen grup arasındaki gerginlik camide istenmeyen görüntülere sahne oldu. Polis biber gazı ile camideki gruba müdahale etti.  YaÅŸanan olayları sosyal medya hesaplarında paylaÅŸan ve kendileri Furkan Vakfı Gönüllüleri diyen bir grup maÄŸduriyetlerini dile getirdi. Sosyal medyada polisin müdahalesine tepki yaÄŸdı.

POLÄ°S UYARDI BEKÇÄ° GAZ SIKMAYA DEVAM ETTÄ°


Paylaşılan görüntülerde, bir bekçinin biber gazı sıktığı sırada baÅŸka bir polisin biber gazı sıkılmaması için uyarıda bulunduÄŸu ancak bekçinin ısrarla biber gazı sıkmaya devam ettiÄŸi görüldü.

CAMÄ°LERDE Ä°TÄ°KAF YAPMAK YASAK MI?

Ä°tikaf için farklı illerde farklı kararlar alan müftülükler var. Ä°tikaf bazı illerde yasakken bazı illerde serbest. Muhabirimizin Gaziantep MüftülüÄŸünden aldığı bilgiye göre ValiliÄŸin aldığı karar gereÄŸi Gaziantep'te camilerde  itikafa girilmesine izin verilmiyor.

Gaziantep’te bir camide Furkan Vakfı’na mensup  grup polis tarafından gözaltına alındı. Vakıf tarafından yayımlanan görüntülerde, polisin camide gözaltıya direnenlere biber gazıyla müdahale ettiÄŸi görülüyor.

Gaziantep’te bir camide Furkan Vakfı’na mensup bir grup polis tarafından gözaltına alındı. Vakfın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada gözaltıların, salgın tedbirlerinin ihlal edildiÄŸi gerekçesiyle yapıldığı öne sürüldü.

Vakıf tarafından yayımlanan görüntülerde, polisin cami içindekileri gözaltına almak istediÄŸi ve ÅŸahısların direndiÄŸi görüldü. Polislerin direnen ÅŸahıslara biber gaz sıktığı anlar da görüntülere yansırken, vakfın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada 50’den fazla kiÅŸinin gözaltına alındığı iddia edildi.

Vakıftan yapılan açıklama ÅŸöyle:

“Gaziantep’de bir camide itikaf ibadetini gerçekleÅŸtirmek isteyen Furkan Gönüllüleri, kolluk kuvvetlerinin kanunsuz müdahalesiyle camiden çıkartıldı. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet ederek itikaf ibadetlerini yerine getirmek istediklerini söyleyen vatandaÅŸlara polis, cami içerisinde ÅŸiddet uyguladı. Polis zoruna ve hakaretlerine maruz kaldıklarını vurgulayan vatandaÅŸlar, yaÅŸanan skandal olayı sosyal medya hesapları üzerinden paylaÅŸtı. Hukuksuz bir ÅŸekilde camiden çıkarıldığını ifade eden ÅŸahıslar, emniyette gözaltında olduklarını belirtti.”

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI