KARNELER NE ZAMAN DAĞITILACAK? DİJİTAL KARNEYE NASIL BAKILIR?

KARNELER NE ZAMAN DAĞITILACAK? DİJİTAL KARNEYE NASIL BAKILIR?


  • 03 Mayıs 2021 Pazartesi

Karnelerin ne zaman verileceği ile ilgili  Bakan Selçuk açıklamalar yaptı. Milyonlarca öğrenci ve velinin merak ettiği konu ile ilgili bilgiler veren Bakan Selçuk, "Karneler 2 Temmuz'da verilecek." dedi. Karnelerin yüz yüze verilip verilmeyeceği ise henüz netleşmedi. Tam kapanma sürecine de değinen Bakan Selçuk, öğretmenlerin okula gitme zorunluluğu olmayacağını duyurdu. Daha önce yapılan açıklamalarda da ara tatil olmayacağı bildirilmişti.

Bakan Selçuk'un açıklamaları şöyle;

Her bir çocuğumuz için tamamlayıcı kitaplarımız var. Çalışmalar yazın da devam edecek. Biz 2 Temmuz'a kadar dedik. Ama dileyen veliler çocukların yaz okulları matematik kamplarıyla desteklenmesi konusunda yüzlerce etkinlik görecekler. Karneler 2 Temmuz'da verilecek. Arzumuz yüz yüze verebilmek..

Milli Eğitim Bakanlığı olarak akademik açıkları hızlıca kapatabiliriz. Ama sosyal duygular, problemlerin iyileştirilmesi, bunlar uzun soluklu konular. Çocuk sosyal açıdan problem yaşarsa derslerinde de yaşar. Önce o kısım çok önemli. Lise öğrencileri üzerinde yaptığımız araştırmada uyumakta sorun yaşayan, beslenmede sorun yaşayanlar olabiliyor. Psikolojik danışmanlarımız ve rehber öğretmenlerimiz var.

DİJİTAL KARNE NEDİR, NASIL ÖĞRENİLİR?

Salgın hastalık sebebiyle karne dağıtımı ve basımı birinci dönemde yapılamamıştı. Öğrenciler karnelerine e-okul üzerinden baktılar. İsteyen öğrenci  karnesinin e-okul üzerinden çıktısını alabiliyor.

2. dönem karnelerin yüz yüze verilip verilmeyeceği henüz belli değil. Salgının seyrine göre karar verilecek. Dijital karne verilmesi durumda; öğrenciler karnelerine "e-okul.meb.gov.tr" internet sitesi üzerinden ulaşabilecek. Öğrenciler, "takdir ve teşekkür" belgelerine de sistem üzerinden erişebilecek.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

İlgili Haberler

  • Eğitim
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI