15 MAYIS'TA ZORUNLULUK KALKIYOR

15 MAYIS'TA ZORUNLULUK KALKIYOR


  • 02 Mayıs 2021 Pazar
345 görüntülenme

Türkiye'ye giriÅŸte PCR testi istenmeyecek ülkeler belli oldu. 15 Mayıs'tan itibaren Koronavirüs önlemleri kapsamında daha önce yurt dışından gelen yolcular için zorunlu olan PCR testi, 15 Mayıs itibarıyla aralarında Ä°ngiltere, Ukrayna ,Çin, Japonya ve Güney Kore'nin de bulunduÄŸu 15 ülkeden gelen yolculardan istenmeyecek.

Yurt dışından Türkiye'ye gelen yolculara, uçuÅŸlardan 72 saat önce aldıkları PCR testini ibraz etme zorunluluÄŸu bulunuyor.

SaÄŸlık Bakanlığı Halk SaÄŸlığı Genel MüdürlüÄŸü yazısında,  "GeliÅŸmeler ışığında salgının ülkeler arasında farklı yaygınlık gösterdiÄŸi görülmüÅŸtür. Bu kapsamda 15 Mayıs 2021 tarihinden itibaren Hong Kong, Çin, Tayvan, Vietnam, Avustralya, Yen, Zelanda, Singapur, Tayland, Güney Kore, Ä°srail, Japonya, BirleÅŸik Krallık, Letonya, Lüksemburg, Ukrayna, Estonya’dan kara, hava, deniz yolu ile Türkiye’ye gelen kiÅŸilerin Türkiye’ye giriÅŸlerde PCR testi istenmemesi hususunda bilgilerini ve gereÄŸini arz ederim" denildi.

PCR TESTÄ° NEDÄ°R?

 PCR bir tanı testi olarak bilinmektedir ve koronavirüste de virüse ait RNA'yı göstermektedir.  PCR test koronavirüs sürecinde, vücuttaki virüsün kimliÄŸini göstermek için yapılan bir testtir. PCR, vücuttaki çok az sayıdaki mikrobu bile tespit edebilmektedir. Test, vücutta virüsün varlığını, ayrıca vücudun enfeksiyona yanıt olarak ürettiÄŸi antikorları belirleyebilmektedir.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI