İSTANBUL VALİLİĞİ AÇIKLADI İSTANBUL'DA DA YASAK!

İSTANBUL VALİLİĞİ AÇIKLADI İSTANBUL'DA DA YASAK!


  • 02 Mayıs 2021 Pazar
296 görüntülenme

Ä°stanbul'da Ä°l Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararıyla tam kapanma sürecinde, alkol ürünlerinin satılmasının yasaklandığı bildirildi. Ä°stanbul ValiliÄŸi'nden yapılan açıklamada ÅŸöyle denildi:

"Ä°çiÅŸleri Bakanlığının Genelgesine istinaden; Ä°limiz genelinde 17.05.2021 Pazartesi günü saat 05.00’a kadar sürecek olan tam kapanma döneminde tekel büfelerinin kapalı olmasına, market, bakkal ve büfe gibi yerlerde de alkol ürünü satılmamasına karar verilmiÅŸtir" denildi.

Açıklamada ÅŸu ifadeler yer aldı:

"Kaymakamlar ve ilgili Kurumlarca yukarıda belirtilen esaslar doÄŸrultusunda uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine ve maÄŸduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereÄŸince idari iÅŸlem tesis edilmesine ve konusu suç teÅŸkil eden davranışlara iliÅŸkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli iÅŸlemlerin baÅŸlatılmasına karar verilmiÅŸtir."

İzmir'de da alkol satışı yasak

Kütahya ValiliÄŸi ilk olarak alkol satışının yasak olduÄŸunu duyurmuÅŸtu. Ä°çiÅŸleri bakanlığı da aynı duyuruyu paylaÅŸmıştı. Ardından valiliklerden açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Ä°zmir'de alkol satışının yasaklandığını açıkladı.

Öte yandan Ä°zmir'de de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan tam kapanma sürecinde, alkol ürünlerinin satılmasının yasaklandığı bildirildi.

Valilikten dün yapılan açıklamada, Vali Yavuz Selim KöÅŸger baÅŸkanlığında toplanan Ä°l Umumi Hıfzıssıhha Kurulunda, kentte alınacak tedbirlerin görüÅŸüldüÄŸü belirtildi.

Ä°çiÅŸleri Bakanlığı Ä°ller Ä°daresi Genel MüdürlüÄŸünün 27.04.2021 tarihli genelgesi ve 21.04.2021 tarihli Ä°l Hıfzıssıhha Kurulu kararına göre tam kapanma döneminde tekel büfelerinin kapalı olması gerektiÄŸi aktarıldı.

İzmir Belediye Başakanı "imza atmadık" dedi

Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediyesi de, "Ä°zmir Ä°l Hıfzıssıhha Kurulu'nda oy birliÄŸiyle alındığı açıklanan 2021/28 sayılı kararda Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Sayın Tunç Soyer'in imzası bulunmamaktadır" açıklamasında bulundu.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI