KRÄ°PTO PARA PÄ°YASASINA YENÄ° DÃœZENLEME!

KRÄ°PTO PARA PÄ°YASASINA YENÄ° DÃœZENLEME!


  • 01 Mayıs 2021 Cumartesi
362 görüntülenme

CumhurbaÅŸkanlığı kararıyla "kripto varlık hizmet saÄŸlayıcıları", suç gelirlerinin aklanmasının ve terörün finansmanının önlenmesine dair tedbirler yönetmeliÄŸine dahil edildi. 

CumhurbaÅŸkanlığı kararına göre, kripto para platformları, suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanının önlenmesi için alınan önlemlerden yükümlü olacak.

Aynı Kararla, faizsiz konut sisteminde faaliyet gösteren tasarruf finansman ÅŸirketleri de bu önlemlerin yükümlüsü oldu.

Kripto para platformları ile faizsiz konut ÅŸirketleri, belli bir tutarın üstündeki her iÅŸlem sırasında ayrıntılı kimlik tespiti yapacak.

Kripto Para Nedir? Kripto Paralar Hakkında Her Şey • CoinKolik

OlaÄŸan dışı büyüklükteki iÅŸlemlerle makul hukuki ve ekonomik amacı bulunmayan iÅŸlemlere özel dikkat gösterecek. Teknolojik risklere karşı tedbir alacak.

Kripto para platformları ile faizsiz konut ÅŸirketleri, tutar gözetmeksizin ÅŸüpheli iÅŸlemleri Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bildirecek. Kamu kurumlarının istediÄŸi tüm belgeleri vermek zorunda olacak.
Bu ÅŸirketler, yükümlülükleri çerçevesinde MASAK denetimi kapsamına da girdi.


Kripto para platformları ile faizsiz konut ÅŸirketleri, suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanınin önlenmesi açısından bankalar, sigorta ÅŸirketleri, varlık yönetim ÅŸirketleri, milli piyango idaresi, spor kulüpleri ve noterler ile aynı yükümlülükler altına girdi.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI