İŞTEN ÇIKARILMA YASAĞI 30 HAZİRAN'A UZATILDI

İŞTEN ÇIKARILMA YASAĞI 30 HAZİRAN'A UZATILDI


  • 30 Nisan 2021 Cuma
240 görüntülenme

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan  iÅŸten çıkarma yasağının 30 Haziran'a kadar uzatıldığını duyurdu. Ä°lgili karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alarak yürürlüÄŸe girdi. 

 

İşte uzatılan madde:

4857 Sayılı Kanunun Geçici 10.maddesi

Bu Kanunun kapsamında olup olmadığına bakılmaksızın her türlü iÅŸ veya hizmet sözleÅŸmesi, bu maddenin yürürlüÄŸe girdiÄŸi tarihten itibaren üç ay süreyle 25 inci maddenin birinci fıkrasının (II) numaralı bendinde ve diÄŸer kanunların ilgili hükümlerinde yer alan ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzeri sebepler, belirli süreli iÅŸ veya hizmet sözleÅŸmelerinde sürenin sona ermesi, iÅŸyerinin herhangi bir sebeple kapanması ve faaliyetinin sona ermesi, ilgili mevzuatına göre yapılan her türlü hizmet alımları ile yapım iÅŸlerinde iÅŸin sona ermesi halleri dışında iÅŸveren tarafından feshedilemez.(1)(2)

Bu maddenin yürürlüÄŸe girdiÄŸi tarihten itibaren üç aylık süreyi geçmemek üzere iÅŸveren iÅŸçiyi tamamen veya kısmen ücretsiz izne ayırabilir. Bu madde kapsamında ücretsiz izne ayrılmak, iÅŸçiye haklı nedene dayanarak sözleÅŸmeyi fesih hakkı vermez.

 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI