SÜLEYMAN SOYLU CANLI YAYINDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

SÜLEYMAN SOYLU CANLI YAYINDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU


  • 28 Nisan 2021 ÇarÅŸamba
279 görüntülenme

Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu NTV canlı yayınında gündemdeki konular ve tam kapanma kararları ile ilgili  sorulara yanıt verdi. 

Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarından baÅŸlıklar ÅŸu ÅŸekilde:

KREÅžLER AÇILACAK MI?

Milli EÄŸitim Bakanımızın kararı, ilk kararda duruyor, açmamak konusunda. Bazı Avrupa ülkelerinde açma konusunda esneklik var. Bütün çalışma ÅŸartlarını düÅŸünerek bir deÄŸerlendirme yapıyoruz. Aile Bakanlığı ve Milli EÄŸitim Bakanlığı deÄŸerlendiriyor. Aile Bakanlığı bir çalışma yapıyor, kendilerine gelen taleplere yönelik bir karar verecekler.

Kapanma olmasaydı bayram için hareketlilik olacaktı. Aşılar sayesinde Haziran sonunda iyi bir noktada olacağız. 


Ä°STANBUL'DA KATLÄ°AM ÖNLENDÄ°

Bugün Ä°stanbul polisi çok önemli bir katliamı engellemiÅŸtir. Emniyet istihbaratımıza ve Ä°stanbul polisimize teÅŸekkür ediyorum. PKK terör örgütü elemanları 5 kilo patlayıcı getirdiler, polisimizin otogardaki dikkati sayesinde bir aracın altına yerleÅŸtirilen patlayıcı tespit edildi. Bunu yerleÅŸtiren teröristler yakalandı.

17 GÜNLÜK TAM KAPANMA

Kamu düzeninden hiçbir ÅŸekilde taviz verilmeyecek. 

Milletimiz, saÄŸlıkçılarımız, güvenlikçilerimiz, esnafımız büyük fedakarlıklar yaptı. Türkiye'yi görünenle deÄŸerlendirenler her zaman yanılmışlardır.

Türkiye görünenin çok fazlasıdır. Türkiye bu süreçte ölçerek, biçerek vatandaÅŸlarımızın devletten, hükümetten beklediÄŸini yerine getirerek elinden geleni ortaya koymuÅŸtur.
 

Gündemdeki alkol yasağı

Geçen kısıtlamada da bu tartışmayı yaptık. Bütük kısıtlamalarda ne varsa aynı. Kural aynı sadece süre uzadı. Cumartesi-Pazar kısıtlamasından hiçbir farkı yok. Ä°ngiltere'de, Fransa'da, Almanya'da birçok örnekleri var.  Biz bunları deÄŸerlendirerek bütün adımları attık. 

TAM KAPANMADA KÄ°MLER MUAF OLACAK?

Ä°zinler e-baÅŸvuru bakanlığın internet adresinden yapılabiliyor. Çalışmak zorunda olanlar e-baÅŸvuruyla izin alabilecekler.

Cenazeler için kolaylıklar getirildi. Genelgede tüm ayrıntıları açıkladık.

Otel rezervasyonunu kapanmadan önce alanlar perÅŸembe günü gidebilirler. Seyahat izin belgesini alanlar, onunla dönebilme imkanına sahip olurlar. 

BAKICILAR MUAF OLACAK MI?

Bakıcılar, yaÅŸlı ve hastalar için raporla izin alabilecekler.

KRÄ°PTO PARA THODEX VURGUNU SORUÅžTURMASI

82 kiÅŸiye yönelik bir gözaltı kararı çıktı, 77 kiÅŸi göaltına alındı, halen gözaltında olanlar var. Bu olay ortaya çıkar çıkmaz bir kırmızı bülten kararını Adalet Bakanlığı'na iletti. Biz hemen Interpol'e ilettik, ertesi gün kırmızı bülten çıkarıldı. Arnavutluk Ä°çiÅŸleri Bakanlığı ile görüÅŸtük.  4 ülkede ekiplerimiz çalışma yapıyor. soruÅŸturma yürüyor.

Biz üniversite 4'teyken bir 3 arkadaÅŸ para piyasalarına merak sardık. Åžirket kurduk, temel ve teknik analiz yapıyorduk. 93'e kadar yaptım ve bıraktım. Para piyasalarıyla ilgili bir bilgim var. 2 milyar dolar haberi çıktı, bu büyük bir para. Para piyasasıyla ilgilenenler niçin buna itiraz etmedi diye baktık. Özellikle ben bilirkiÅŸilerin çaÄŸrılmasını istedim. Acaba bu rakamları büyütüp sansasyonel bir olay mı yaratmaya çalıştılar diye. ArkadaÅŸlarımızın ÅŸu ana kadar öÄŸrendikleri 108 milyon dolarlık bir portföy var. Ä°ÅŸlem hacmi ve portföy ayrı ÅŸeylerdir. Muhasebecisinden bilgisayarlarından bu bilgiyi çıkardık. Burada böyle bir avukat dile getirdi 2 milyarlık dolar öyle kaldı. 2 milyar dolarlık bir bulgu söz konusu deÄŸil. 

Buraya Eryaman'dan geldim, iftara gittim. Ä°nsanlar sokakta benimle fotoÄŸraf çektirdi. Ne diyeyim "Siz suçlu olabilirsiniz fotoÄŸraf çektirmiyelim mi?" diyeyim. Benim bugün 22 randevum vardı, iÅŸimi yaptım. Biz koruma kulelerini içinde yaÅŸayan birileri deÄŸiliz. Ä°nsanlar bizim makamımıza geldiÄŸinde fotoÄŸraf çektirmek isteyebilir. SokaÄŸa çıktığım zamanda insanlarla fotoÄŸraf çektiririm.  Kimseden çekinmem, potansiyel olarak herkesi suçlu görmüyorsam fotoÄŸraf çektiririm.  Adamın bir kusuru varsa yarın öbür gün hakkında iÅŸlem yapılabilecektir.  Herkesin elinde telefonlu fotoÄŸraf makinesi olduÄŸu bir çaÄŸda, soÄŸuk savaÅŸ döneminin suçlamalarıyla karşı karşıya kalacak halimiz falanda yok. Bunu da hiç önemsemem yani.

TÜRKÄ°YE'NÄ°N TERÖRLE MÜCADELESÄ° 

Türkiye içindeki terörist sayısı 282'dir. Murat Karayılan maÄŸarasından çıkamıyor ÅŸu anda. Kırmızı listedeki Fırat ÅžiÅŸman yaralı olarak ele geçirildi. 

Ä°kna çalışmalarımız PKK'yı tuz ruhunun erittiÄŸi gibi eritiyor.
Kırmızı listeden bir ismin 17-18 gündür ifadesinin alıyoruz. Önemli ÅŸeyler söyledi. Dost bildiklerimizin bize nasıl ihanet ettiklerini, arkamızdan nasıl kumpaslar çevirdiklerini anlattı.

Terör örgütüne bu yıl katılanların toplam sayısı 5'i Türkiye'den toplam 10. Bizim ikna yoluyla bu yıl terör örgütünden kopardığımız sayı 63.

Uzun zamandır Türkiye'nin takip ettiÄŸi Diyarbakır Anneleri'nde yarın 25. buluÅŸma gerçekleÅŸecek. Diyarbakır annelerinden biri daha evladıyla buluÅŸacak. Fatma Yetkin evladıyla buluÅŸacak. 15 yaşında çocukları Recep'i kaçırıyorlar. Yıllar geçiyor Diyarbakır'da HDP binasının önünde, terör örgütüne meydan okudular. Evlatları da ikna çalışmaları sonucu bugün teslim olan 6 kiÅŸiden biri oldu.Dört buçuk yıl önce ikna çalışmalarına baÅŸladık. Ailelerle görüÅŸülüyor, onlara evlatları adalete teslim olurlarsa, onlara destek olunacağı, yardımcı olacağı anlatılıyor.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI