DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ AÇIKLADI CAMİLER AÇIK OLACAK MI?

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ AÇIKLADI CAMİLER AÇIK OLACAK MI?


  • 28 Nisan 2021 ÇarÅŸamba
192 görüntülenme

Diyanet iÅŸleri BaÅŸkanı Ali ErbaÅŸ bir  programda yaptığı açıklamada " Bu kapanma günlerinde camilerde cemaatle namaz kılınacak. Kapanma günleri bundan önce de oldu. Camilerimiz açık. Teravih namazı hariç cuma ve vakit namazlarımız kılınıyor" dedi.

ErbaÅŸ, Diyanet TV ekranlarından canlı olarak yayınlanan 'Ä°yilik Vakti' programının konuÄŸuydu. ErbaÅŸ, Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) yardım faaliyetleri ile ilgili deÄŸerlendirmelerde bulundu. BaÅŸkan ErbaÅŸ, Ä°dlib'te insanların çok zor ÅŸartlar altında yaÅŸadıklarını ifade ederek, "3,5 milyon insan, derme çatma çadırlarda elektrik, susuz, yani insan için ihtiyaç olarak gördüÄŸümüz ne varsa onların olmadığı bir mekanda yaÅŸadığını düÅŸününüz. Ä°ÅŸte biz, Türkiye Diyanet Vakfı olarak devletimiz olarak baÅŸka sivil toplum kuruluÅŸları olarak ne kadar insana ulaÅŸabiliyorsak onların hiç olmazsa zaruri ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz" dedi.

BaÅŸkan ErbaÅŸ, tam kapanma sürecinde camilerin açık olacağını belirterek, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Bu kapanma günlerinde camilerde cemaatle namaz kılınacak. Kapanma günleri bundan önce de oldu. Camilerimiz açık. Teravih namazı hariç cuma ve vakit namazlarımız kılınıyor. Åžu bir yıldır defalarca sokaÄŸa çıkma kısıtlamaları yaÅŸadık. Åžimdi 17 gün sürecek bir tam kapanma yaşıyoruz. Ne olur milletimiz, bu fedakarlığı madem yapıyoruz, çok titiz davranalım, dikkat edelim. Mesafeye, tedbirlere, maskeye, mesafeye, temizliÄŸe ve diÄŸer tedbirlere riayet edelim. Bütün kardeÅŸlerimize buradan tavsiye ediyorum, rica ediyorum. Bu hastalıktan bir an önce kurtulalım inÅŸallah"

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI