BANKA İŞLEMLERİNDE YENİ DÖNEM

BANKA İŞLEMLERİNDE YENİ DÖNEM


  • 28 Nisan 2021 ÇarÅŸamba
362 görüntülenme

1 Mayıs 2021 tarihi itibariyle önemli bir düzenleme devreye girecek. 1 Mayıs’tan itibaren artık herhangi bir banka müÅŸterisi olmak veya hesap açmak için artık fiziksel olarak bankaya gitme veya ıslak imza atma zorunluluÄŸu aranmayacak.

Koronavirüs önlemleri kapsamında sosyal hareketliliÄŸi azaltmak amacıyla yapılan düzenleme ile artık tüketiciler, uzaktan banka müÅŸterisi olup, hesap açabilecek.

Konuyla ilgili olarak hazırlanan “Bankalarca Kullanılacak Uzaktan Kimlik Tespiti Yöntemlerine ve Elektronik Ortamda SözleÅŸme Ä°liÅŸkisinin Kurulmasına Ä°liÅŸkin Yönetmelik” 1 Nisan 2021 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlandı. Söz konusu düzenleme ile bankalar uzaktan kimlik tespiti yaparak mobil cihazlar ve bilgisayarlar aracılığıyla müÅŸteri kabul edebilecek. Düzenleme, 1 Mayıs 2021 tarihi itibarıyla yürürlüÄŸe girecek.

12 ADIMDA UZAKTAN BANKA MÜÅžTERÄ°SÄ° OLMA VE HESAP AÇMA

1- Uzaktan kimlik tespiti için mutlaka yeni T.C. Kimlik Kartına ve akıllı telefona sahip olmalısınız.

2- Kimlik kartınızın üzerindeki bilgiler okunabilir olmalıdır. Hasar görmüÅŸ bir kimlik kartı ile iÅŸlem yapılamaz.

3- Hesap açmak istediÄŸiniz bankanın mobil uygulamasını lütfen akıllı cep telefonunuza indirin veya banka internet sitesine adresine girin.

4- Mobil uygulamayı indireceÄŸiniz platformun güvenliÄŸini veya giriÅŸ yapacağınız bankanın internet sitesi adresinin doÄŸruluÄŸunu lütfen kontrol edin.

5- Bilgilerinizin doÄŸrulaması banka tarafından gerçekleÅŸtirildikten sonra uzaktan kimlik tespiti iÅŸlemini gerçekleÅŸtirmek için banka temsilcisi ile irtibata geçeceksiniz. Bu nedenle bankanın uygulamasını kullanmaya baÅŸlamadan önce lütfen sakin ve aydınlık bir ortama geçin.

6- GörüÅŸme sırasında güneÅŸ gözlüÄŸü ve maske gibi yüz tanımayı engelleyici unsurları lütfen kullanmayın.

7- Ä°ÅŸleminizi bilgisayarla yapacak dahi olsanız, mobil telefonunuzu lütfen yanınızda bulundurun. Telefonun ön ve arka kameralarının çalıştığını ve internet baÄŸlantınızı lütfen kontrol edin. GörüÅŸme süresince kameranız açık olmalıdır.

8- Bankanız tarafından, mobil telefonlardaki NFC (Yakın Alan Ä°letiÅŸimi) özelliÄŸini kullanmanız istenebilir. Bu nedenle telefonunuzda NFC özelliÄŸinin hangi menü altında olduÄŸunu ve nasıl açılacağını mutlaka önceden öÄŸrenin.

9- DoÄŸrulama iÅŸlemi için hesap açmak istediÄŸiniz banka baÅŸka bir bankadaki hesabınızdan, para transferi yapmanızı talep edebilir.

10- Bu iÅŸlemler esnasında baÅŸvuru formuna girdiÄŸiniz bilgilerin güncel ve eksiksiz olduÄŸundan emin olun. Size yöneltilen sorulara lütfen eksiksiz ve net cevaplar verin.

11- Görüntü ve ses kalitesinin, ÅŸüpheye yer bırakmayacak ve kimlik tespitinde herhangi bir kısıtlamaya imkân vermeyecek ÅŸekilde yeterli seviyede olduÄŸundan emin olun.

12- GörüÅŸme boyunca iÅŸlemler sadece sizinle gerçekleÅŸtirilecektir. Bu nedenle hesap ve iÅŸlem güvenliÄŸiniz için üçüncü bir kiÅŸiden yardım/ destek almayın

 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI