SOYLU'DAN TAM KAPANMA AÇIKLAMASI

SOYLU'DAN TAM KAPANMA AÇIKLAMASI


  • 27 Nisan 2021 Salı
358 görüntülenme

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Kabine toplantısının ardından 29 Nisan PerÅŸembe günü saat 19:00'dan 17 Mayıs Pazartesi saat 05:00'e kadar tam kapanma uygulanacağını açıklmıştı.

Bakanlıkta düzenlenen video konferans toplantısında, 81 ilin vali, il jandarma komutanı, il emniyet müdürü ve sahil güvenlik komutanıyla bir araya gelen Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, tam kapanma tedbirleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Åžehir GiriÅŸ Çıkışları Kontrol altında olacak

Bakan Soylu, bu süreçte valilere, emniyet müdürlerine ve jandarmaya büyük sorumluluk düÅŸtüÄŸünü ifade ederek, "Åžehir giriÅŸ ve çıkışları ciddi ÅŸekilde kontrol altında olacak. Orada herhangi bir eksiklik istemiyoruz. EÄŸer burada bir kontrol olmazsa sürecin suistimali çok kolay olur" dedi.

Özellikle birtakım muafiyetlerin de suistimal edildiÄŸini söyleyen Soylu, "Yani otel rezervasyonu yaptırmış gibi yapıyor yola çıkıyor veya sanki bahsettiÄŸiniz alanlardaki ÅŸirkette çalışıyormuÅŸ gibi yapıyor kendi güzergahı dışında bunu kendine ait bir muafiyet alan olarak tanıyor. Millet fedakarlık yapar evde otururken eline aldığı kağıtla birlikte 'Ben ÅŸu ÅŸirkette çalışıyorum' diyor ve bunu istismar ediyor. Bir önceki uygulamada rehberlik etmeyi, daha ziyade bu konuda uyarmayı, çok büyük bir kasıt ve ihmalde sürdürülebilirlik varsa bu konuda adli idari iÅŸlem yapmayı öneriyorduk. Ama ÅŸimdi yeni bir dönem geldi, toplumumuzun büyük bir kesimi evinde kalacak. Ä°ÅŸinden yoksun olacak" diye konuÅŸtu.

Mahalledeki camilere gidilebeilecek mi? 

Soylu, vatandaÅŸların mahalledeki camilere giderek namaz kılabileceÄŸini söyledi.

Denetimleri en üst seviyede tutmalıyız

Muafiyetin üretim, imalat, tedarik, lojistik, saÄŸlık, tarım, orman ve güvenlik sektörü ile kamuda çalışan yüzde 50'lik kısmı kapsadığını, çalışanların sadece güzergahı kapsayacak ÅŸekilde dışarı çıkabileceÄŸini kaydeden Soylu, yarına kadar kamu görevlilerine ait izin formunun hazırlanacağını belirtti. Denetimlerin de önemli olduÄŸunu kaydeden Soylu, "Denetim hususunu da en üst seviyede tutmalıyız" dedi.

Tarım için çok önemli bir dönemin içinde olduklarını kaydeden Soylu, "Üretim, tedarik ve arzda herhangi bir aksaklığı yaÅŸamamalıyız. Bunu da geçen dönem baÅŸarıyla yaptık bu dönemde baÅŸarıyla yapacağız, bunu da istismar eden olmayacak mı? Olmaya çalışanlar olacaktır, denetimlerle bu istismarların önüne geçeceÄŸiz" ifadelerini kullandı.

Mali müÅŸavirlerin kendi güzergahlarını kapsayacak ÅŸekilde bir muafiyeti olacağını söyleyen Soylu, "Her yeri gezip dolaÅŸacak bir muafiyeti söz konusu deÄŸildir" dedi.

Emekli maaÅŸlarıyla ilgili önümüzdeki günlerde karar alınacak

Emekli maaÅŸlarına iliÅŸkin de önümüzdeki günlerde karar alınacağını söyleyen Soylu, sokak hayvanlarının bakımı için de izin verilmesinde tereddüt gösterilmemesi gerektiÄŸini kaydetti.

Bakan Soylu, tekellerin bu süreçte açık olup olmayacağıyla ilgili de, "Ä°stisnada yer almıyor ve kapalı. Bu açıdan hem bir muafiyet yok hem de soru iÅŸareti de söz konusu deÄŸil" diye konuÅŸtu.

KreÅŸlerde istisnai durumlar deÄŸerlendirilecek

KreÅŸ ve anaokullarının Milli EÄŸitim Bakanlığı'nın kararı ile kapatıldığını belirten Soylu, kamuda ise 10 yaÅŸ altında çocuÄŸa olanlara izin verildiÄŸini anımsatarak, "Bu konuya iliÅŸkin bir deÄŸerlendirmeyi bir iki gün içinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli EÄŸitim Bakanlığı bir karar verecekler ve bu konuda bir istisna ortaya koyacağız. Burada mümkün olduÄŸunca hareketliliÄŸi azaltmak istiyoruz" diye konuÅŸtu.

Soylu, özel sektör çalışan ailelerin çocuklarını nereye bırakacaklarına iliÅŸkin de ilgili bakanlıkların bir deÄŸerlendirme ortaya koyacaklarını söyledi.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI