113 BÄ°N AÄ°LEYE 400 TL MADDÄ° DESTEK

113 BÄ°N AÄ°LEYE 400 TL MADDÄ° DESTEK


  • 27 Nisan 2021 Salı
338 görüntülenme

Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Mansur YavaÅŸ koranavirüs pandemisi nedeniyle Ankaralılara verilecek destek paketini açıkladı.

Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Mansur YavaÅŸ, pandemi sürecinde iÅŸini kaybeden veya gelirinden olan sektör çalışanlarına yönelik 100 milyon TL’lik destek paketinin hayata geçirildiÄŸini duyurdu. YavaÅŸ, 232 bin 351 aileye 100 milyon TL tutarında destek saÄŸlanacağını açıkladı.

YavaÅŸ, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı, videolu paylaşımda, destek paketinin detaylarını anlattı.

"Bu sayede artık Ankara'da alan el veren eli görmeyecek, bir tüccar zengin edilmeyecek, yardım ekonomisi tüm kente yayılacak ve aileler standart paketleri deÄŸil, ihtiyacı olan ürünleri serbestçe seçerek alabilecekler. Bu vesileyle sizlere ramazan ayında Ankara BüyükÅŸehir Belediyesi olarak 100 milyon liralık büyük destek paketimizi açıklamak istiyorum. Basımı ve dağıtımı tamamlanan, 113 bin ailenin BaÅŸkent Kartına 400'er lira tanımlayacağız. Pandemi nedeniyle kapanan sektör temsilcileri ve çalışanları ile geliri azalan esnaftan oluÅŸan 18 bin 500 kiÅŸiye, 400'er lira nakit ödeme yapacağız." ifadelerini kullandı.

Kartlarına ve isimlerine yükleme yapılan vatandaÅŸlara kısa mesaj yoluyla bilgilendirme yapılacağını vurgulayan YavaÅŸ, yeni destek anlayışı sayesinde, kartlara yüklenen ya da nakit yatırılan miktardan, semtlerdeki bütün esnafın yararlanacağını aktardı.

 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI