HİSAR PROJESİ BAŞLIYOR ÖĞRETMENLERE MESLEKİ EĞİTİM VERİLECEK

HİSAR PROJESİ BAŞLIYOR ÖĞRETMENLERE MESLEKİ EĞİTİM VERİLECEK


  • 26 Nisan 2021 Pazartesi
308 görüntülenme

HÄ°SAR ( imamhatip, inovasyon, STEM, atöyle, robotik) projesi nedir? HÄ°SAR projesi kapsamında kimlere eÄŸitim verilecek.

Milli EÄŸitim Bakanlığı Din ÖÄŸretimi MüdürlüÄŸünce baÅŸlatılan HÄ°SAR ( imamhatip, inovasyon, STEM, atöyle, robotik) projesi ile imam hatip ortaokullarındaki öÄŸretmenlere yönelik inovasyon, STEM, robotik alanında mesleki geliÅŸim eÄŸitimi verilecek. ÖÄŸrencilere de kodlama ve tasarım odaklı düÅŸüne becerileri kazandırılacak.

Din ÖÄŸretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Milli EÄŸitim Bakanlığı 2023 EÄŸitim Vizyonunun temel amacını "Çağın ve geleceÄŸin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı bireyler yetiÅŸtirmek." olarak açıkladığını belirtti.

Naif Yılmaz "Bu kapsamda öÄŸrencilerle birlikte biliÅŸimle üretim becerileri kazandırmaya yönelik olarak kodlama ve 3D tasarım etkinliklerinin yürütülmesi ve öÄŸretmenlere disiplinler arası proje yapımı, 3D tasarım ve akıllı cihaz gibi alanlarda yüz yüze atölye eÄŸitimlerin verilmesi faaliyetleri önem arz ediyor. Bu baÄŸlamda imam hatip okullarındaki öÄŸretmenlere yönelik inovasyon, STEM, robotik alanında eÄŸitim vermek, öÄŸretmenlerin mesleki geliÅŸimini desteklemek, öÄŸrencilere kodlama ve tasarım odaklı düÅŸünme becerileri kazandırmak, yenilikçi fikirler geliÅŸtirme süreci ve disiplinler arası çalışmalar ile geleceÄŸin mesleklerine hazırlamak, böylece topluma deÄŸer katan ve geliÅŸen çaÄŸa uyum saÄŸlayabilen bireyler yetiÅŸtirmek amacıyla HÄ°SAR (Ä°mam Hatip, inovasyon, STEM, atölye, robotik) adlı projemizi hayata geçiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Nazif Yılmaz, her ilden öÄŸretmenlerin katılımıyla 3 hafta sürecek eÄŸitici eÄŸitimleri ile projeyi baÅŸlatacaklarını vurgulayarak, imam hatip okullarında görev yapan 240 biliÅŸim teknolojileri öÄŸretmenine verilecek eÄŸitimlerle projeyi yaygınlaÅŸtıracaklarını söyledi.

HÄ°SAR Projesi eÄŸitici eÄŸitimi için baÅŸvurular, "http://meb.ai/ftMzr4" adresinden yapılabilecek.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI