YASAKLAR BUGÜN BİTİYOR. YENİ KARARLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK? HANGİ KARARLAR BEKLENİYOR?

YASAKLAR BUGÜN BİTİYOR. YENİ KARARLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK? HANGİ KARARLAR BEKLENİYOR?


  • 26 Nisan 2021 Pazartesi
612 görüntülenme

Son kabine toplantısında alınan kısmi kapatma kararı ve yasaklar bugün itibaryle sona erdi. Alınan karar ve yasakların 2 hafta süre ile uygulanacağı açıklanmıştı. Yeni kabine toplantısı ne zaman hangi kararlar gündemde? Kabine toplantısı saat kaçta? Ä°ÅŸte merak edilen tüm detaylar;

Kabine Toplantısı 26 Nisan yani bugün CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan baÅŸkanlığında BeÅŸtepe'deki CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi'nde yapılacak. Toplantının saati resmi olarak ilan edilmedi. Ancak geçmiÅŸ uygulamalar göz önüne alındığında Bakanlar Kurulu'nun saat 16.00'te toplanması bekleniyor.

Sağlık Bakanı bir sunum yapacak.

Kabine Toplantısı'nda SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca, mücadelede gelinen son durumu anlatacak. SaÄŸlık Bakanı Koca, kısmi kapanmanın yansımaları ve Bilim Kurulu’nun tavsiyelerini kabine üyelerine aktaracak.

Bakan Koca’nın vereceÄŸi bilgiler ve güncel risk haritası deÄŸerlendirilecek. iki haftadır uygulanan kısmi normalleÅŸmenin etkilerine bakılacak. Vaka sayısında az  da olsa bir gerileme söz konusu. 21 Nisan’da 62 bin olan vaka sayısıdün 38 bine geriledi. Bu veriler deÄŸerlendirilerek, kısmi kapanma devam edecek mi? ek tedbirler alınacak mı, yoksa tam kapanma mı olacak? ,Yeni kararlar alınacak.

Rusya'nın aşısının (Sputnik V) kullanılmaya baÅŸlanması aşı tedariÄŸi gibi konularla aşı çalışmaları da gündemin önemli konularından olacak.

ErdoÄŸan son kabine toplantısında "Åžayet bu iki haftalık dönemde hedeflediÄŸimiz tabloda beklediÄŸimiz oranda iyileÅŸmeyi temin edemezsek, devamında çok daha sert uygulamaların gelmesi kaçınılmaz hale gelecektir” demiÅŸti. 

Ä°stenilen oranda iyileÅŸme oldu mu? Sert tedbirler mi gelecek? Kabine toplantısı sonrası ErdoÄŸan açıklayacak.

Gündeme ve eÄŸitime dair tüm geliÅŸmeleri öÄŸretmen gündem facebook, twitter, instagram adreslerimizden de takip edebilirsiniz...

 

 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI