PANDEMİ HASTANESİNDE YANGIN ÖLÜ SAYISI 82! 110 YARALI!

PANDEMİ HASTANESİNDE YANGIN ÖLÜ SAYISI 82! 110 YARALI!


  • 25 Nisan 2021 Pazar
376 görüntülenme

Irak BaÄŸdat'ta koronavirüs hastalarının kaldığı hastanede yangın çıktı. Ölü sayısı 82 oldu. Ülkede 3 gün yas ilan edildi.

Irak Ä°nsan Hakları Yüksek KomiserliÄŸi  Üyesi Ali Beyati, AA muhabirine yaptığı açıklamada, BaÄŸdat'ta yeni tip koronavirüs  hastalarının tedavi gördüÄŸü Ä°bn el-Hatip Hastanesinde henüz belirlenemeyen nedenlerle yangın çıktığını belirtti. 

Çok sayıda ambulansın sevk edildiÄŸi hastanede çıkan yangın söndürüldü. 

Irak Ä°çiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Halid el-Mihanne de yangına iliÅŸkin devlet televizyonuna yaptığı açıklamada; "Kovid-19 hastalarının tedavi gördüÄŸü Ä°bn el-Hatib Hastanesi'nde çıkan yangında 82 kiÅŸi ÅŸehit oldu, 110 kiÅŸi de yaralandı." dedi.

Kazımi, bu tür olaylardaki ihmalkârlığın hatadan ibaret görülemeyeceÄŸini aynı zamanda ihmalkâr tarafların tamamının sorumluluÄŸunu üstlenmesi gereken bir suç olduÄŸunu ifade etti.

Yangında hayatını kaybedenler için 3 gün ulusal yas ilan edildiÄŸini kaydeden Kazımi, ülke genelindeki tüm hastaneler, oteller ve halka açık yerlerde güvenlik önlemlerinin bir hafta içinde denetlenmesi için ilgili bakanlık yetkililerinin katılımıyla bir teknik ekip oluÅŸturulması yönünde talimat verdiÄŸini bildirdi.

Irak Meclisi ise açıklama yaparak pandemi hastanesindeki yangına iliÅŸkin yansımaları ve geliÅŸmeleri tartışmak üzere yarın olaÄŸanüstü bir oturum düzenleneceÄŸini açıkladı.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI