BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN? YENİ TARİH AÇIKLANDI MI ?

BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN? YENİ TARİH AÇIKLANDI MI ?


  • 25 Nisan 2021 Pazar
633 görüntülenme

Bursluluk sınavına 5,6,7 ve lise hazırlık, 9, 10, 11.sınıflar girebiliyor. Milli EÄŸitim Bakanı 25 Nisan'da yapılacak Ä°lköÄŸretim ve OrtaöÄŸretim Kurumları bursluluk sınavının (Ä°OKBS) ertelendiÄŸini paylaÅŸmıştı. 

Sınava baÅŸvuru yapan ve girecek olan öÄŸrenciler sınavın ne zaman yapılacağını merak ediyor. Geçen sene de pandemi sebebiyle bursluluk sınavı ertelenmiÅŸ ve sınav Eylül ayında yapılmıştı. 

Yaklaşık 1 milyon öÄŸrencinin katıldığı Ä°lköÄŸretim ve OrtaöÄŸretim Bursluluk sınavı hakkında yalnızca ileri bir tarihe ertelenmiÅŸtir denildi. Sınavın yeni tarihi hakkında bilgi vermek için salgının seyrinin takip ettiklerini belirten Bakan Selçuk, geçen yıl Eylül ayında yapıldığına iÅŸaret etti. 

MEB, Ä°OKBS hakkında çalışmalarını sürdürüyor. Milli EÄŸitim Bakanlığı tarafından yeni tarih açıklandığında haber sitemizden takip edebilirsiniz. 

Bursluluk Sınavına katılan öÄŸrencilerde hangi ÅŸartlar aranıyor?

Başvuru şartları şu şekilde;

Mevzuatta belirtilen kayıt ve kabul şartlarını taşımak.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

Ä°lköÄŸretim ve OrtaöÄŸretim okullarında sınavın yapıldığı ders yılında okul deÄŸiÅŸtirme yaptırım cezası almamış olmak.

Ailenin 2020 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düÅŸen toplam miktarın 2021 Mali yılı için tespit edilen 16.080 TL'yi geçmemiÅŸ olması.

Bursluluk Sınavında kaç soru sorulur? 

Bursluluk sınavında öÄŸrencilere toplam 100 soru yöneltilirken sınav süresi120 dakikadır. 

5,6,7. sınıflar Türkçe'den 25, matematikten 25, Fen Bilimlerinden 25 sosyal bililerden 25 soru soruluyor.

Hazırlık sınıflarında Türkçe'den 25 matematikten 25, Fen bilimlerinden 25 sosyal bilgilerden 25 (Ä°nkılap tarihi ve din kültürü ve ahlak bilgisi )

9,10,11. sınıflarda ise Türk Dili ve Edebiyatından 25, matematikten 25, Fen bilimlerinden 25, sosyal bilimlerden 25 (tarih, coÄŸrafya, din kültürü ve ahlak bilgisi)

 

 

 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI