DR DENİZ ÇAKMAK AÇIKLADI

DR DENİZ ÇAKMAK AÇIKLADI


  • 24 Nisan 2021 Cumartesi
402 görüntülenme

Ankara Ä°l SaÄŸlık MüdürlüÄŸü'nde kurulan 'Koronavirüs ÇaÄŸrı Merkezi'nde 2 ay öncesine göre gelen çaÄŸrılar 30 kat artarak 6-7 binlere yükseldi.

Toplam 310 kiÅŸinin 3 vardiya halinde çalıştığı merkeze gelen günlük çaÄŸrı sayısı, vaka sayılarının artmasıyla birlikte yükseldi.

Otuz kat artış

Åžubat ayının sonlarına doÄŸru vaka sayılarındaki azalış ile birlikte günlük 200'lere kadar düÅŸen çaÄŸrı sayısı, bu günlerde ortalama 6 binin üzerinde. Merkezde ocak ayından itibaren bugüne kadar ise toplam 250 bin çaÄŸrıya cevap verildi.

Ankara Ä°l SaÄŸlık MüdürlüÄŸü ÇaÄŸrı Merkezi Sorumlusu Dr. Deniz Çakmak, son dönemde çaÄŸrı sayısının çok arttığını belirterek, "Vakaların artışıyla birlikte çaÄŸrılarımız da arttı. 2021 yılı itibari ile ÅŸu ana kadar 250 bin çaÄŸrı aldık. GeçtiÄŸimiz ay, yani mart ayında toplam 50 bin çaÄŸrı aldık. Bu ay biraz daha arttı. Åžubat ayı sonunda gelen günlük çaÄŸrılarla ÅŸimdiki gelen çaÄŸrıları kıyaslarsak 30 katlık artış var. Bu günlerde günlük 6-7 bin civarında çaÄŸrı alıyoruz" dedi.

Çakmak; "EÄŸer vakaların semptomları ağırlaÅŸtı ise ilk etapta burayı arıyorlar ve ne yapacaklarını soruyorlar. Biz de durumunu deÄŸerlendirip, eÄŸer acilse sevkini gerçekleÅŸtiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Ä°lginç çaÄŸrılarda geldiÄŸini belirten Çakmak; 'Koyunlarımı otlatmaya gideceÄŸim', 'Köpeklerim susuz kaldı, gezdireceÄŸim', 'Bana izin verin, dışarı çıkacağım' diye arayanlar oluyor. Ayrıca vatandaÅŸlarımız aşı ile ilgili de arıyor. Hangi aşıyı yaptırmak gerektiÄŸini soruyorlar. Nerede yaptıracaklarını soruyorlar. Aşı sonrası yan etkileriyle ilgili arayan vatandaÅŸlarımız oluyor. Onlara gerekli bilgilendirmeyi yapıyoruz" dedi.

 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI