BİLİM KURULU TOPLANTISI SONRASI FAHRETTİN KOCA AÇIKLAMA YAPTI

BİLİM KURULU TOPLANTISI SONRASI FAHRETTİN KOCA AÇIKLAMA YAPTI


  • 22 Nisan 2021 PerÅŸembe
1406 görüntülenme

SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Koca'nın açıklamalarından baÅŸlıklar ÅŸu ÅŸekilde;

 "Vaka sayılarındaki artış hızı azaldı. Bundan sonra kısıtlama ve tedbirlere uyumla vaka sayısı düÅŸecek." 

"Hindistan varyantlı koronavirüs konusunda Bakan koca, "Ülkemizde henüz bu varyant tespit edilmese de yine hızlı bulaÅŸan bu varyanta karşı da tedbirler alınmıştır." 

"Aşı tedariki ile ilgili olarak daha önce paylaÅŸtığım bilgilerde elimizdeki en iyi tedarik ÅŸartlarını en hızlı ÅŸekilde milletimizin hizmetine sunma gayretindeyiz demiÅŸtim. Ä°ki aşı türü ÅŸu an aktif olarak kullanılmakta ve bunların sayısını artırmaya yönelik çalışmalar da devam etmektedir.Çok yakında Rus aşısı Sputnik V aşısının da devreye gireceÄŸini belirtmek isterim." 

Yerli aşı ile ilgili; "Yerli aşı, yerli güç ve güven demektir. Yerli aşılarımızdan insan denemelerine ilk baÅŸlayan inaktif aşı adayımız Faz II çalışmasını tamamlamak üzere son gönüllülerin aşılanması yapılmış ve Mayıs ayı içinde son adım olan Faz III aÅŸamasına geçecektir. Ä°naktif aşı adayımız Faz-2 çalışmasını tamamlamak üzere. Mayıs ayı içinde son adım olan Faz-3 aÅŸamasına geçecektir. Bugünlerde üçüncü bir inaktif aşımızın daha Faz-1 klinik çalışması Ankara Åžehir Hastanemizde baÅŸlayacaktır. Türkiye 7 farklı aşı platformu ile kendi gücünü elde etme yolunda önemli adımlar atmaktadır."

"Birileri Bilim Kurulumuzu hedef alarak, bilime saygısının olmadığını saldırganca haykırsa da buna siyasi karşılık vererek parçası olmayacağım." ifadelerini kullandı.

FAHRETTÄ°N KOCA'DAN 23 NÄ°SAN ÅžAKASI GELDÄ° 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI