YOUTUBE'UN ÇOCUK UYGULAMASI ARTIK TÜRKİYE'DE

YOUTUBE'UN ÇOCUK UYGULAMASI ARTIK TÜRKİYE'DE


  • 21 Nisan 2021 ÇarÅŸamba
348 görüntülenme

Youtube Kids ülkemizde kullanıcıların hizmetine sunuldu. Youtube Kids tanıtım toplantısı UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve Ä°letiÅŸim Kurumu, Bilgi Teknolojileri ve Ä°nternet GüvenliÄŸi DerneÄŸi  ve Google Türkiye yetkililerinin katılımıyla online olarak gerçekleÅŸtirildi.

YouTube Kids, YouTube'dan ayrı bir web sitesi, Android ve Ä°OS cihazlar için ayrı bir mobil uygulaması olan bir video izleme platformu olarak kullanılıyor. Uygulama 13 yaÅŸ altı çocuklar için geliÅŸtirildi.

YouTube Kids, yaÅŸ grubuna göre 4 yaÅŸ altı, 5-7 yaÅŸ arası ve 8-12 olarak 3 kategoriye ayrılıyor. Çocukların saÄŸlıklı ve güvenilir dijital alışkanlıklar edinmesini amaçlayan uygulama, Türkiye'de en çok izlenen Sevimli Dostlar, Kral Åžakir, Pepee.. gibi yerel  içerikleri barındırıyor. Türkçe YouTube Kids'e Google Play Store ve App Store uygulama maÄŸazalarından veya web tarayıcı ile "https://www.youtubekids.com" adresinden ulaşılabilirsiniz.

UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, toplantıdaki konuÅŸmasında, "Yapılan araÅŸtırmalara baktığımızda küresel ölçekte her 3 internet kullanıcısından 1'inin 18 yaşından küçük olduÄŸunu görüyoruz. Bilgi teknolojilerinin ve internetin bu kadar kolay ulaşılabilir hale gelmesi, bilinçli kullanılmadığı takdirde özellikle çocuklar ve gençler üzerinde bazı olumsuz etkileri yaratabiliyor. Bu etkileri en aza indirmek için hepimize çok önemli görevler düÅŸüyor." ifadelerini kullandı.

BTK BaÅŸkanı Ömer Abdullah KaragözoÄŸlu ise konuÅŸmasında; "Kötü niyetli kiÅŸilerin ürettikleri içeriklerin çocuklara eriÅŸme ihtimali artıyor. Bu noktada devlet kurumlarının alacağı önlemler kadar teknoloji ÅŸirketleri, sosyal medya platformları, video paylaşım siteleri ve dijital oyun ÅŸirketlerinin de güncel duruma göre çocukları koruyucu ve eÄŸitici yeni tedbirler geliÅŸtirmesi ve çocukların maruz kaldıkları olumsuz içeriklerle ilgili kolaylıkla bildirimde bulunmalarını saÄŸlamaları gerekiyor." dedi

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI