İDARİ İZİNDEKİ ÖĞRETMEN VE YÖNETİCİLERİN EK DERS ÜCRETİ

İDARİ İZİNDEKİ ÖĞRETMEN VE YÖNETİCİLERİN EK DERS ÜCRETİ


  • 20 Nisan 2021 Salı
24904 görüntülenme

Yönetici ve öÄŸretmenler izinli veya raporlu olduÄŸunda ek ders ücreti ödenir mi? Hangi hallerde ek ders yapılmış sayılır? Milli EÄŸitim Bakanlığı Personel Genel MüdürlüÄŸü 'nün yayımladığı resmi yazıya göre yönetmeliÄŸin ilgili maddeleri ÅŸu ÅŸekilde:

1. Bu Karar kapsamında ek ders ücreti ödenebilmesi için, ek ders görevinin fiilen yapılmış olması, ek ders görevinden sayılan veya ek ders görevinin yapılmış sayılacağı hâller bakımından ise bu Kararda belirlenen koÅŸulların oluÅŸması ÅŸarttır.  Ek ders ödemelerinden harcama yetkilisi, ödeme emri belgesini düzenleyen gerçekleÅŸtirme görevlisi ve bu Kararda belirtilen esas ve usuller çerçevesinde ek ders görevinin gerçekleÅŸtiÄŸine iliÅŸkin belgeyi düzenleyen ve onaylayan diÄŸer gerçekleÅŸtirme görevlileri müteselsilen sorumludur.

2.Yapılan inceleme sonucunda fiilen yapılmadan ve gerekli koÅŸullar oluÅŸmadan ödendiÄŸi anlaşılan ek ders ücretleri ilgililerden yasal faizi ile birlikte geri alınır.

3.Ek ders ücretleri, yarım günlük izinler hariç, her ne ÅŸekilde olursa olsun izinli ve raporlu olunan sürelerde ödenmez.

(MADDE-16) Bir öÄŸretim yılında 90 günü geçmemek üzere, bu Karar kapsamında bulunan personelden;

a) Bakanlıkça veya verilen yetki uyarınca valiliklerce yurt içinde düzenlenen her türlü eÄŸitsel gezi, konferans, kurs ve seminerlerde görevlendirilenler; fiilen yerine getirdikleri bu görevleri süresince, görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiÅŸ ek ders görevleri varsa bu görevlerini yapmış sayılırlar ve buna iliÅŸkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduÄŸu kurumca ödenir.

b) Ä°l düzeyinde millî ve mahalli bayramların kutlamaları için kurulan hazırlık komitelerinde görevlendirilen yönetici ve öÄŸretmenler, millî ve mahalli bayramların hazırlık çalışmalarına katılan yönetici ve öÄŸretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüÄŸünde katılan öÄŸrencilerin öÄŸrenim gördüÄŸü eÄŸitim kurumlarının yönetici ve öÄŸretmenleri ile millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öÄŸretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliÄŸinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.

Resmi yazıdan anlaşılacağı üzere anılan karar kapsamında ek ders ücreti ödenebilmesi için ek ders görevinin fiilen yapılmış olması gerekiyor. Ek ders görevinin yapılmış sayılacağı hâller  ise söz konusu kararın 16'ncı maddesinde öngörülen koÅŸulların oluÅŸması gerekmektedir.

EÄŸitimle ilgili tüm geliÅŸmeleri öÄŸretmen gündem twitter instagram ve facebook sayfalarımızdan takip edebilirsiniz.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI