ERDOĞAN'A TAM KAPANMA ÇAĞRISI

ERDOĞAN'A TAM KAPANMA ÇAĞRISI


  • 19 Nisan 2021 Pazartesi
707 görüntülenme

Gelecek Partisi BaÅŸkanı Ahmet DavutoÄŸlu, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'a tam kapanma çaÄŸrısında bulundu. Esnafa iÅŸçiye, çiftçiye destek olunarak tam kapanma olması gerektiÄŸini ifade etti. 

DavutoÄŸlu : "Buradan iktidara  seslenmek istiyorum; evet bir kapanma kararı artık zaruridir. Günde 55 bin vakaya dayanmışsa ve dünyanın en fazla vaka görülen ülkesi haline gelmiÅŸsek bir müddet kesin ve kararlı bir ÅŸekilde kapatma uygulanmalıdır. Bütün vatandaÅŸlar için geçerli olan. Esnaf için olduÄŸu kadar iktidar için de geçerli olan bir kapanma kararı alınabilir.

Ama böyle bir kapanma kararı alırlarsa esnafımızın, kapanma kararı süresince hatta kapanma kararı uzarsa 1 ay süresince kira, doÄŸalgaz, elektrik, su harcamaları doÄŸrudan devlet tarafından ödenmelidir. Böyle bir dönemde eÄŸer kapanma kararı alınırsa CumhurbaÅŸkanı'nı çıkıp açık bir ÅŸekilde çiftçilerimizin bu dönem içindeki gübre mazot masraflarını hibe olarak verme teminatını söylemeleri lazım." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Faruk Aydın'da konu hakkında ÅŸu sözleri söyledi:

"Ramazanda birçok sektörün faaliyetlerinde yavaÅŸlama oluyor, hatta faaliyetlerini kendiliÄŸinden durdurup restorasyon gibi iÅŸlemlerini yaptıkları bir dönem. Bunu fırsat bilip insanların daha fazla kurallara uymasının saÄŸlanabileceÄŸini, hatta bazı kapanma uygulamaları da yapılabileceÄŸini düÅŸünüyorum. Bu süreyi çok iyi kullanmalıyız." 

 Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ise 10 günlük karantina süresinin yetersiz olduÄŸunu dile getirdi:

Bir çalışma, bulaÅŸtırma süresinin daha uzun olduÄŸunu gösterdi, 13,3 gün diye bir süre buldular. Böyle bir durumda bizim rehberlerimizi güncellememiz lazım. Hastalığı geçirenleri 10 günde iÅŸe baÅŸlatıyoruz, eÄŸer 14 güne kadar bulaÅŸtırıyorlarsa bu süreyi deÄŸiÅŸtirmemiz lazım.

Prof. Dr. Osman OsmanoÄŸlu:

"Vaka sayılarındaki  artışın yansıması Ä°stanbul’da çok hissediliyor. Yatak sıkıntısı baÅŸladı, yeni servisler açılıyor. Salgının daha önceki ilk iki pikinde olmamıştı; ama ÅŸimdi ciddi semptomu olan hastalar bile hastaneye alınmıyor. Çok ağır vakalar dışındaki vakalar evde tedavi ediliyor. Bu dönemde daha fazla genç hasta var. Salgınla mücadelede bu duruma gelinmesinde en önemli etken kontrolsüz açılma kararı oldu. Bir an önce seyahat kısıtlaması, yüz yüze eÄŸitime ara, ibadethanelerin kapatılması gibi tedbirler alınmadı. Çarklar dönsün diye iÅŸyerleri açık kaldı. Bizim önerimiz ise acilen tam kapanma.”

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan son kabine toplantısı sonrası açıklamalarında "Vaka sayıları düÅŸmezse daha sert tedbirler gündeme gelecektir." demiÅŸti. Bu tedbirlerin neler olabileceÄŸi konuÅŸuluyor. Alınabilecek yeni önlem ve kısıtlamaların arasında en dikkat çekeni Ramazan Bayramı'nda 9 günlük tam kapanma olması. Bunun içerisinde alınabilecek önlemler ÅŸöyle tahmin ediliyor; 9 günlük sokaÄŸa çıkma kısıtlaması, alışveriÅŸ merkezlerinin kapatılması, berber, kuaför ve güzellik merkezlerinin kapatılması, okulların tamamen kapatılması.

Kısmi kapanma kararları 2 hafta boyunca uygulanacak. Yeni kararlar 2 hafta sonundaki kabine toplantısı sonrası açıklanacak.  Yeni tedbirlerin gündeme gelmesinde günlük vaka sayılarındaki düÅŸüÅŸ takip edilecek. 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI