FUTBOLDA TARÄ°HÄ° KRÄ°Z

FUTBOLDA TARÄ°HÄ° KRÄ°Z


  • 19 Nisan 2021 Pazartesi
480 görüntülenme

Avrupa Süper Liginin kurulduÄŸu resmen açıklandı. Ortalık karıştı. Avrupa'nın gözde 12 kulubü Avrupa Süper Ligi kurduÄŸunu ligin en yakın zamanda baÅŸlayacağını duyurdu.

12 kulüp ÅŸu ÅŸekilde; Ä°ngiltere'den Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham Hotspur, Ä°talya'dan Milan, Inter ve Juventus, Ä°spanya'dan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid kulüpleri yapılan ortak açıklamada Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasına iliÅŸkin kararı duyurdu. Ligde 15 kurucu kulüple birlikte toplamda 20 kulübün mücadele edeceÄŸi , 5 takımın her sezon deÄŸiÅŸeceÄŸi kaydedildi.

Avrupa Süper Liginde; baÅŸkan: Florentino Perez baÅŸkan yardımcısı: Andrea Agnelli, baÅŸkan Yardımcısı: Joel Glazer

UEFA, Ä°ngiltere Futbol Federasyonu, Ä°ngiltere Premier Lig, Ä°spanya Futbol Federasyonu, La Liga, Ä°talya Futbol Federasyonu ve Serie A yönetimleri, ortak bir bildiri yayımlayarak Süper Lig projesine karşı çıkmıştı.

Açıklamada "Ä°lgili kulüplerin; ulusal, kıtasal veya uluslararası düzeydeki baÅŸka herhangi bir (UEFA ve FÄ°FA organizasyonlarına) organizasyona katılması yasaklanacak. Oyuncularının, milli takımda oynamasına dahi izin verilmeyebilir" denilmiÅŸti.

" UEFA 'dan yapılan açıklama :

Biz, FIFA ve tüm üye federasyonlar, bu projeye karşı durmaya devam edeceÄŸiz. Söz konusu turnuva, toplumun dayanışmaya her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduÄŸu bir zamanda, yalnızca birkaç kulübün çıkarına dayanan bir projedir. Bunun gerçekleÅŸmesini önlemek için hem adli hem de sportif olmak üzere her türlü önlemi almayı deÄŸerlendireceÄŸiz. Futbol, ​​açık müsabakalara ve sportif liyakate dayanır; baÅŸka türlüsü düÅŸünülemez. Avrupa Süper Ligi adında bir turnuva yaratılmaya çalışıldığını öÄŸrendik. Bunun gerçekleÅŸmesi halinde, bu komik projeyi durdurmak için ortak hareket edeceÄŸiz. Ä°lgili kulüplerin; ulusal, kıtasal veya uluslararası düzeydeki baÅŸka herhangi bir organizasyona katılması yasaklanacaktır. Oyuncularının, milli takımda oynamasına dahi izin verilmeyebilir. Adli ve sportif tüm önlemleri alacağız. Bu projede yer almayı reddeden Fransa ve Almanya kulüplerine teÅŸekkür ederiz. Böyle bir projeye karşı savaşımızda bize katılmak isteyen futbolseverlere, politikacılara çaÄŸrıda bulunuyoruz. Azınlık bir grup sadece kendi çıkarlarını düÅŸünmekte ısrar ediyor. Artık yeter!"

FÄ°FA "Uluslararası takvime ve deÄŸerlere karşı olan Avrupa'dan kopuk ve kapalı bir lig düÅŸüncesine karşıyız. FIFA, her zaman dünya futbolunda birliktelikten yanadır" açıklamasını yayımladı.

Bugün yapılacak UEFA Ä°cra Kurulu toplantısında çıkacak kararlar merakla bekleniyor.

Kulüpler BirliÄŸide Karşı çıktı. Kulüpler birliÄŸi yaptığı açıklamada;

"Avrupa futbolunun bütünlüÄŸüne düzeltilemez bir darbe vuracaktır. Kulüpler BirliÄŸi, futbolun ruhunu yerle bir edecek bu talihsiz fikre karşı UEFA ve paydaÅŸlarının yanındadır."

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI