KPSS BÄ°RÄ°NCÄ°SÄ° OLDU. AMA ATANAMIYOR!

KPSS BÄ°RÄ°NCÄ°SÄ° OLDU. AMA ATANAMIYOR!


  • 17 Nisan 2021 Cumartesi
1331 görüntülenme

KPSS 2020 puanıyla 20bin alımın olacağı açıklandı. 20 bin sayısı ve  bu atamadaki kontenjan düÅŸüÅŸleri öÄŸretmenleri büyük hayal kırıklığına uÄŸrattı. BiliÅŸim öÄŸretmenliÄŸi bölümüne 50, Sosyal bilgiler öÄŸretenliÄŸine 155, Okul öncesi öÄŸretmenliÄŸine 863.. ve daha bir çok  branÅŸa önceki yıllarda verilen kontenjanların çok altında kontenjan açılması büyük maÄŸduriyetler doÄŸurdu. En dikkat çekeni ise Fransızca öÄŸretmenliÄŸine kontenjan verilmemesi oldu. KPSS 2020 de 1. olan Fransızca öÄŸretmeni atanamıyor. Atanması için daha ne yapması lazım? 

Ä°ÅŸte o öÄŸretmenin yaÅŸadıkları:

"Kpss sürecinde her yıl düzenli olarak ilk 3'te yer aldım ancak puanlar çift yıla çıkarılınca, sıralamaya bakılmaksızın bir önceki yılın puanıyla az olan kontenjanımıza diÄŸer arkadaÅŸ atandı. 1. olmak dışında atanamayacağımı anladığım için sabah 7'den gece 2'lere kadar ders çalışmak için eve kapattım kendimi. 4 buçuk yıllık evliyim ama ev kpss evi oldu bu süreçte. Ankara'ya yetkililerle görüÅŸmeye giderken 8 aylık bebeÄŸimin içinde bulunduÄŸu araçla kaza yaptık, hastanelerde aldık soluÄŸu. 2020 kpss'de 1.oldum, bilinen 56 açık varken normlar doludur denildi. O yüzden kontenjan vermemiÅŸizdir dediler(!) Soruyorum norm sadece bizim branÅŸ için mi dolu? 1 kiÅŸi almak bu kadar zor olmamalı. ben görevimin başına geçemiyorken öÄŸretmenlik ile ilgisi olmayan insanlar ücretli öÄŸretmenlik adı altında çalıştırılıyor. Sadece urfa'da 11 açık var benim bölümümden. okulları tek tek aradım, bu durumun bakanlıktan olduÄŸu söylendi. Galatasaray Lisesi Fransızca ve 2 açık var. Durumu sizlerin insafına bırakmak gibi niyetimiz olamaz. Hakkımız olan 1 kontenjan; kızımın kaybolan 2 yılı, bizim emeklerimiz ve kızımın geleceÄŸi..."

Bu duruma ve maÄŸduriyetlere sessiz kalınmamalı. ÖÄŸretmenler maÄŸduriyetlerin giderilmesi için eÄŸitime rekor bütçe verilen yılda en az alımın yapılmış olmasını kabul etmiyor ve  40bin alımın daha yapılmasını istiyor.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI