LİSE 2.DÖNEM SINAVLARI YAPILACAK MI?

LİSE 2.DÖNEM SINAVLARI YAPILACAK MI?


  • 17 Nisan 2021 Cumartesi
1377 görüntülenme

Liselerde 12. sınıflar hariç uzaktan eÄŸitime geçiÅŸ kararı alınmıştı. Liseliler bu karardan sonra 2.dönem yapılacak olan sınavlar için iptal kararı bekledi. Ancak Milli EÄŸitim Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamaya göre 29 Mart'ta yapılan sınavların 3 Mayıs'ta yüz yüze yapılması kararlaÅŸtırıldı. Yani iptal deÄŸil erteleme kararı alındı. 

Milli EÄŸitim Bakanlığı'nın lise sınavlarıyla ilgili son açıklaması ÅŸu ÅŸekilde:

"Hazırlık, 9, 10 ve 11'inci sınıflarda tam zamanlı uzaktan eÄŸitime geçileceÄŸi hatırlatılarak, 2020-2021 eÄŸitim ve öÄŸretim yılının ikinci döneminin birinci sınavları 1 Kasım 2020-26 Mart 2021 arasında iÅŸlenen konu ve kazanımları kapsayacak ÅŸekilde ilgili zümrelerce hazırlanacak ve 3 Mayıs 2021'den itibaren "Ölçme ve DeÄŸerlendirme Uygulamaları" konulu yazıda belirtilen açıklama ve kurallar çerçevesinde planlanarak uygulanacak."

Alınan diÄŸer kararlar ise ÅŸunlardı:

"Genelgeye göre, 12'nci sınıflarda yüz yüze eÄŸitime devam edileceÄŸi, 12'nci sınıflar ve mezunlara yönelik düzenlenen destekleme ve yetiÅŸtirme kursları ile takviye kurslarının cumartesi ve pazar günleri de sürdürüleceÄŸi bildirildi.

Mesleki ve teknik anadolu liseleri, çok programlı anadolu liseleri, mesleki eÄŸitim merkezleri, güzel sanatlar liseleri ile spor liselerinde 12'nci sınıflar hariç, meslek, alan dersleri dahil tüm sınıf düzeylerinde uzaktan eÄŸitime geçilecek.

Mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri, mesleki eÄŸitim merkezlerinde iÅŸletmelerde beceri eÄŸitimi ve staj çalışmaları iÅŸletmenin talebi, öÄŸrenci velisinin izni ile iÅŸletme tarafından gerekli tüm tedbirlerin alınması koÅŸulu ile devam edecek.

12'nci sınıfta yer alan iÅŸletmelerde mesleki eÄŸitim dersi ve staj çalışmalarını okulda yapan Anadolu Meslek Programı ve Anadolu Teknik Programı öÄŸrencilerine yönelik zümre öÄŸretmenler kurulu kararı ile belirlenen uygulama kazanımları yüz yüze, biliÅŸsel kazanımlar ise uzaktan eÄŸitim yolu ile verilecek.

DiÄŸer yandan, Özel EÄŸitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel MüdürlüÄŸüne baÄŸlı özel eÄŸitim meslek liseleri, özel eÄŸitim meslek okulları ve özel eÄŸitim uygulama okullarının 12'nci sınıfları ile birleÅŸtirilmiÅŸ sınıf uygulaması yapılan özel eÄŸitim programı uygulanan özel eÄŸitim sınıflarının 12'nci sınıflarında yüz yüze, diÄŸer sınıf seviyelerinde ise uzaktan eÄŸitime devam edilecek. Bu kapsamda 12'nci sınıf seviyesinde evde eÄŸitim hizmetinden yararlanan öÄŸrenciler için de veli talebi doÄŸrultusunda yüz yüze ve uzaktan eÄŸitime devam edilecek.

KaynaÅŸtırma/bütünleÅŸtirme yoluyla öÄŸrenim gören 12'nci sınıf öÄŸrencileri için destek eÄŸitim odası eÄŸitim faaliyetleri yüz yüze veya uzaktan eÄŸitimle, diÄŸer sınıf seviyelerinde uzaktan eÄŸitim yoluyla devam edecek."

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI