MEB'DEN UZAKTAN EĞİTİM AÇIKLAMASI

MEB'DEN UZAKTAN EĞİTİM AÇIKLAMASI


  • 14 Nisan 2021 ÇarÅŸamba
1138 görüntülenme

Milli EÄŸitim Bakanı Ziya Selçuk illere resmi yazı gönderdi. Alınan kararlarla ilgili ayrıntılı bilgilerin yer aldığı yazıdaki maddeler aÅŸağıdaki gibidir.

Genelgeye göre, yarın itibarıyla birleÅŸtirilmiÅŸ sınıf uygulaması yapan ilkokullar ile köy ve seyrek nüfuslu yerleÅŸim yerlerindeki ilkokullar dahil olmak üzere tüm resmi ve özel ilkokulların 1, 2, 3 ve 4. sınıflarında tam zamanlı uzaktan eÄŸitime geçilecek. Tüm resmi ana sınıflarında da eÄŸitime uzaktan devam edilecek. Köy ve seyrek nüfuslu yerleÅŸim yerlerindeki resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokulları da dahil olmak üzere tüm ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarında da tam zamanlı uzaktan eÄŸitime geçilecek.

Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 8. sınıfları yüz yüze eÄŸitime devam edecek. Bu sınıflara yönelik destekleme ve yetiÅŸtirme kursları ile takviye kurslarına, cumartesi ve pazar günleri de dahil olmak üzere yüz yüze devam edilecek.

Ä°lkokulların 3. sınıfında yürütülmekte olan Ä°lkokullarda YetiÅŸtirme Programı (Ä°YEP) yüz yüze eÄŸitime ara verilmesi nedeniyle yeni bir açıklamaya kadar durduruldu.

Özel EÄŸitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel MüdürlüÄŸüne baÄŸlı özel eÄŸitim anaokulları, özel eÄŸitim ortaokulları ve özel eÄŸitim uygulama okullarının 8. sınıfları ile birleÅŸtirilmiÅŸ sınıf uygulaması yapılan özel eÄŸitim sınıflarının 8. sınıflarında yüz yüze eÄŸitime devam edilecek. Bu baÄŸlamda evde ya da hastanede eÄŸitim hizmetinden yararlanan öÄŸrenciler için de veli talebi doÄŸrultusunda yüz yüze eÄŸitim verilecek. Bunun dışındaki ilkokul ve ortaokul kademesinde eÄŸitim veren özel eÄŸitim okulları ile özel eÄŸitim sınıflarında ve evde ya da hastanede eÄŸitim hizmetinden yararlanan öÄŸrenciler için de tüm sınıf seviyelerinde uzaktan eÄŸitim yapılacak.

KaynaÅŸtırma ve bütünleÅŸtirme yoluyla öÄŸrenim gören öÄŸrencilerden ortaokullarının 8. sınıflarına devam edenler için destek eÄŸitim odası eÄŸitim faaliyetleri yüz yüze veya uzaktan eÄŸitimle sürdürülebilecek.

Ä°lkokul ve ortaokul kademesindeki diÄŸer sınıf seviyelerinde kaynaÅŸtırma ve bütünleÅŸtirme yoluyla öÄŸrenim gören öÄŸrencilerin destek eÄŸitim odası eÄŸitim faaliyetleri uzaktan eÄŸitim yoluyla devam edecek.

Ortaokulların 8. sınıf öÄŸrencilerine barınma hizmeti veren özel yurt ve pansiyonların sadece bu öÄŸrencilere hizmet veren bölümleri açık olacak.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI