KABİNE TOPLANTISI SONRASI AÇIKLAMALAR

KABİNE TOPLANTISI SONRASI AÇIKLAMALAR


  • 13 Nisan 2021 Salı
858 görüntülenme

13 Nisan Salı günü CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan baÅŸkanlığında Bakanlar Kurulu Kabinesi toplandı. Saat 15.25 te baÅŸlayan toplantı 2 saat 40 dakika sürdü. Ramazanda yeni tedbirler ve önlemlerin alınıp alınmayacağı merak konusuydu. Toplantının ardından Recep Tayyip ErdoÄŸan açıklamalarda bulundu. ErdoÄŸan'ın açıklamalarından baÅŸlıklar ÅŸu ÅŸekilde: 

"Son kabine toplantımızdan bu yana ülkemiz açısından çok önemli uluslararası bir çok programa katıldım. AB liderleri ile gümrük birliÄŸi vize serbestisi dahil gündemdeki geliÅŸmeleri konuÅŸtuk. En başından beri AB'ye tam üyelik için gereken adımları attık. Biz hala AB tam üyelik hedeflerine tabiyiz. Türkiye'nin demokrasi, insan hakları, ekonomideki güven ve istikrardaki gayretleri, insanların refah seviyesini arttırmak amaçlanmaktadır. Bu süreci AB ile birlikte yürütmek isteriz."

"Libya bizim için herhangi bir ülke deÄŸildir. 500 yıllık kadim bir iliÅŸkimiz var. Libya'nın barış ve esenlik içinde yaÅŸamasını en az kendi bekamız kadar önemsiyoruz. "

" D-8 teÅŸkilatı savaÅŸ yerine paylaşımın hakim kılınması gibi deÄŸerler esas alınarak kuruldu.  Rusya Devlet BaÅŸkanı Putin'le turizm, Ukrayna krizi ve KarabaÄŸ meselelerini ele aldık."

"Avrupa ülkelerinde salgın sürecindeki kargaÅŸalara verilen tepkiler, Türkiye'ye yönelik çifte standardı gözler önüne sermiÅŸtir."

"Salgın tedbirleri sebebiyle iÅŸleri aksayanların yanında yer alıyor. Onlarıdestekliyoruz. Hükümet olarak her kesimden insanımızı destekleyerek  bu süreci rahat atlatmaları için yollar arıyoruz. "

"Çiftçilere bu yıl için 24 milyar TL'lik destek bütçesi ayırdık."

" Özel sektör de istihdam edilecek kiÅŸiler için 100bin TL kredi imkanı sunuyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza Gençlerin üniversiteyi bitirmeden stajla istihdamın saÄŸlanması konusunda talimatlar verdim."

"Her fırsatta tedbirleri gevÅŸeterek normalleÅŸme sürecini baÅŸlatıyoruz. Vaka ve vefat sayılarımız artınca tedbirleri arttırıyoruz. Bu gidiÅŸata seyirci kalamayız. Süreci tüm boyutlarıile tekrar deÄŸerlendirdik. Bu çerçevede Ramazanın ilk 2 haftasında tedbirleri biraz daha artırıyoruz.Kısmı kapanma sürecine geçiyoruz. 2 haftada istediÄŸimiz sonucu elde edemezsak daha sert tedbirler gündeme gelecektir."

"Hafta sonu sokaÄŸa çıkma kısıtlaması sürerken , hafta içi akÅŸam 19.00 sabah 05.00 arası sokaÄŸa çıkmak yasak olacak."

"65 yaÅŸ üstü ve 18 yaÅŸ altı için ÅŸehir içi toplu taşıma araçlarını kullanma sınırlaması getirilecek."

" Kamuda saat 16.00 da bitecek ÅŸekilde dönüÅŸümlü ve esnek mesai tekrar gelecek. Kamuda hamileler ve 10 yaÅŸ altı çocuÄŸu bulunan kadın personel izinli sayılacak."

"EÄŸitimde 8., 12. sınıflar ve okul öncesi dışındaki tüm kademeler uzaktan eÄŸitimle devam edecek."

"DüÄŸün, niÅŸan, kına,nikah genel kurul ve benzeri tüm toplantıların tamamı bayram sonrasına kadar ertelenmiÅŸtir."

"Åžehirlerarası seyehatlar sokaÄŸa çıkma saatlerinde zorunlu haller dışında  2 hafta boyunca yasak olacak."

"Lokanta,  restoranlar sadece belirlenen saatlerde paket servis verecek. Kafe, kıraathane, lokal, çay bahçesi ve benzeri mekanlar faaliyetlerine bayram sonrasına kadar ara verecek."

"Spor salonları bayram sonuna kadar kapalı olacak."

"Oteller sadece kendi müÅŸterileriyle sınırlandırılmış ÅŸekilde hizmet verebilecek.Sahte rezervasyon ve benzeri hilelere göz yuulmayacaktır."

"Konaklama tesisleri ile evlerde toplu iftar ve benzeri organizasyonlar gerçekleÅŸtirilemeyecektir."

DiÄŸer ayrıntılar içiÅŸleri Bakanlığınca bu gece yayımlanacak olup tüm tedbirler yarın akÅŸamdan itibaren uyglanmaya baÅŸlanacak.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI