SAĞLIKÇILAR ATAMA BEKLİYOR

SAĞLIKÇILAR ATAMA BEKLİYOR


  • 11 Nisan 2021 Pazar
458 görüntülenme

SaÄŸlık bölümlerinden mezun olan binlerce saÄŸlıkçı seslerini duyurmaya çalışıyor. Her yıl 39 branÅŸta toplamda yaklaşık 80bin mezun veren saÄŸlık bölümleri özel sektörde iÅŸ bulmakta zorlanıyor.  Halihazırda zorlukları artan saÄŸlık çalışanlarına destek olmak için binlerce saÄŸlık çalışanı görev bekliyor. 

Adana Milletvekili Burhanettin Bulut konuyu meclis gündemine taşıdı. Salgında canları pahasına mücadele eden saÄŸlık emekçilerinin uzun nöbetler, iÅŸ yükü nedeniyle tükenme noktasına geldiÄŸini kaydeden Bulut, sayıları 620 bini bulan iÅŸ yükünü omuzlayacak, atanamayan donanımlı ve nitelikli saÄŸlık mezunlarının ise atanamadığını belirtti.Anestezi teknikerleri, lisans ve ortaöÄŸretim mezunu hemÅŸire, odyoloji, acil teknisyeni, ortopedi, optisyen, ağız ve dış saÄŸlığı teknikerleri ile saÄŸlık yöneticisi bölümlerinden mezun olanların atamalarının çok düÅŸük kaldığını ifade etti.

Sözlerine ÅŸöyle devam etti: "SaÄŸlık meslek lisesi bölümlerinin acil tıp teknisyeni, anestezi, tıbbi sekreter, radyoloji, diÅŸ protez, çevre saÄŸlığı, ortopedi ve hemÅŸirelik bölümünden mezun olanlar KPSS ile yapılan son 6 atamada kadro verilmediÄŸi için atanamamıştır. Adil bir kadro dağılımının olmaması ve saÄŸlıkçıların meslek tanımlarının yapılmamasının iÅŸsizlik sorununu büyüttüÄŸünü bildiren Bulut,KPSS’den yüksek puanlar almasına raÄŸmen atanamayan saÄŸlıkçıların, salgın nedeniyle saÄŸlık personeline en çok ihtiyaç olduÄŸu bu süreçte sahada olması gerektiÄŸinin altını çizdi."

SaÄŸlık çalışanları twitter'dan sesini duyurmaya çalışıyor. Atılan tweetlerden bazıları ÅŸöyle:

  • 39 branÅŸtan 670bin atama bekleyen saÄŸlıkçı var. Her biri sahada görev almak için can atıyor. 
  • 2021 yılının SaÄŸlıkçı yılı ilan edilmesiyle saÄŸlık çalışanlarının önemi anlaşılmıştır. SaÄŸlık ordusuna en az 60 bin atama ile saÄŸlık ordusunu güçlendirebiliriz.
  • Atama haberi bekliyoruz. Sahaya taze kan olmak için bekliyoruz.

 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI